Breed Platform Verzekerden en Werk

Amsterdam, 6 september 2006

BPV&W ontvangt eerste 'Werkboek voor re-integratie' van UWV

werkboek UWV UWV zoekt samen met partners naar effectieve re-integratiemethoden. Een nieuw werkboek voor re-integratie Meedoen telt! dat UWV deze maand samen met het Casemanagement Center uitbrengt, bevestigt dat UWV cliënten goed wil toerusten bij de lastige stap van een (arbeidsongeschiktheids)uitkering naar werk. Breed Platform Verzekerden en Werk (BPV&W) ontving op 5 september j.l. het eerste exemplaar van dit werkboek uit handen van UWV.

Het informatiemateriaal en individuele helpdeskadvies van BPV&W speelt al vele jaren een belangrijke rol in de toerusting van mensen met een handicap of gezondheidsprobleem op de arbeids- en verzekeringsmarkt. BPV&W focust bij de aangeboden ondersteuning op de behoeften en wensen van mensen zelf. Dit sluit aan bij de filosofie en aanpak van het Casemanagement Center, dat naam heeft gemaakt met innovatieve methodieken om het cliëntenperspectief een sturende rol te geven in de dienstverlening. Sprekend voorbeeld is de Argumentenkaart WAO: Should I stay or should I go? waarnaar in het re-integratiewerkboek wordt verwezen. Het nieuwe re-integratiewerkboek - een co-productie van UWV en Casemanagement Center - illustreert dat UWV in haar voorlichting aan en communicatie met cliënten samenwerking zoekt met partners.

BPV&W zet - net als het Casemanagement Center - het cliëntenperspectief in op uiteenlopende manieren. In het bijzonder om de informatievoorziening en advisering aan individuen te verbeteren. Doel is steeds de positie van het individu met gezondheidsprobleem zodanig te verstevigen dat deze meer en meer zelf in staat is zich duurzaam een toegang tot werk en inkomen te verschaffen. Deze 'empowering' vraagt vooral om praktische ondersteuning waarbij uitvoerders (zoals UWV) het beste kunnen samenwerken met cliëntenorganisaties en kenniscentra zoals BPV&W.

Het werkboek Meedoen telt! dat BPV&W-directeur Kerst Zwart op 5 september 2006 uit handen van UWV-directeur Arbeidsgeschiktheid Fred Paling heeft ontvangen, is een praktisch hulpmiddel dat in re-integratietrajecten en ook via de Helpdesk van BPV&W zijn nut kan gaan bewijzen. De Helpdesk (020-4800300) is te bereiken op werkdagen van 12.00-20.00 uur of via www.bpv.nl/hdindex.html
---