Gemeente Dinkelland

Afdeling PBC, team Communicatie

PERSBERICHT

Van: Birgit Boode/Mirelle Schiphorst
Datum: 25 augustus 2006
Betreft: Startbijeenkomst Toekomstvisie Weerselo

GEMEENTE DINKELLAND NODIGT INWONERS WEERSELO UIT OM MEE TE DENKEN OVER 'TOEKOMSTVISIE WEERSELO'

Woensdag 6 september 2006 startbijeenkomst, aanvang 20.00 uur in zaal Ensink

Hoe kan de toekomstige ontwikkeling van Weerselo vorm worden gegeven?

Er zijn verschillende ontwikkelingen gaande die kansen bieden voor Weerselo, zoals:
- De aanleg van de rondweg
- De nieuwbouw van verzorgingscentrum Sint Jozef
- Het vrijkomen van het voormalige gemeentehuis Weerselo
- Nieuwe woningbouwlocaties en bedrijfsterrein (Verwacht wordt dat volgend jaar de laatste kavels in het Reestman zijn uitgegeven en na Echelpoel III stuit men richting Deurningen op de ecologische hoofdstructuur)

Weerselo is in het collegeprogramma 2006-2010 aangemerkt als een verzorgingskern met de wens te groeien tot een kern van circa 5000 inwoners.

Al deze toekomstige ontwikkelingen spelen een belangrijke rol voor de toekomst van Weerselo. Ter voorbereiding is door betrokken ambtenaren een richtinggevende ontwerpvisie gemaakt waarover reeds gesproken is met de leden van de gemeenteraad. De bedoeling is dat de raad de hieruit voortkomende "Toekomstvisie voor de kern Weerselo" vaststelt. Deze toekomstvisie vormt de basis voor een eveneens door de gemeenteraad vast te stellen nieuwe structuurvisie voor Weerselo.

Klankbordgroep

De dorpsraad Weerselo en het gemeentebestuur vinden het erg belangrijk dat voor de verdere ontwikkeling van Weerselo een breed maatschappelijk draagvlak is. Daarom is besloten om een klankbordgroep in te stellen die de inwoners van Weerselo vertegenwoordigd in gesprekken met de gemeente. De kern van deze klankbordgroep is de al eerder door de dorpsraad gevormde werkgroep voor een leefbaarder centrum van Weerselo.

In deze klankbordgroep zijn vertegenwoordigd: de Dorpsraad Weerselo, de woningstichting St. Joseph, de ondernemersvereniging, de jongerenvereniging, het Oranjecomite, de kerkbesturen en de Stichting Welzijn Ouderen. Daarnaast zullen afhankelijk van het onderwerp, andere groeperingen worden benaderd voor overleg. Zoals bijvoorbeeld de GLTO, het waterschap, vereniging Heemkunde, de sportverenigingen, het schoolbestuur etc.

De installatie van de klankbordgroep en de startbijeenkomst voor de 'Toekomstvisie Weerselo' zullen plaatsvinden op woensdag 6 september a.s. om 20.00 uur in zaal Ensink.

Dorpsraad Weerselo en gemeentebestuur nodigen de inwoners van Weerselo hierbij van harte uit.
Tijdens deze avond wordt de richtinggevende ontwerpvisie gepresenteerd door wethouder Eric Kleissen.
Er liggen exemplaren van bovengenoemde richtinggevende ontwerpvisie voor de bezoekers klaar. Het is echter nog niet de bedoeling hierover in discussie te gaan.

De inwoners van Weerselo kunnen na de startbijeenkomst tot 20 september a.s. schriftelijk, via de klankbordgroep of via www.dinkelland.nl op de richtinggevende ontwerpvisie reageren.

Informatiepunt
In de locatie Weerselo wordt een informatiepunt worden ingericht zoals dat er ook al is voor de rondweg in Het Hoikinck. Informatie over plaats en openingstijden van dit informatiepunt volgt op een later tijdstip.

---