Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


* Augustus

---

Koningin, Prins van Oranje, Prins Friso, Prins Constantijn, Prinses Mabel en Prinses Laurentien 6 september 2006 aanwezig bij viering 10-jarig bestaan Prins Claus Fonds

Hare Majesteit de Koningin, Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje en Hunne Koninklijke Hoogheden Prins Friso, Prins Constantijn, Prinses Mabel en Prinses Laurentien der Nederlanden zijn woensdagmiddag 6 september aanwezig bij de viering van het 10-jarig bestaan van het Prins Claus Fonds in het Binnenhofcomplex te Den Haag. Prins Constantijn, die samen met zijn broer Prins Friso erevoorzitter is van het Prins Claus Fonds, houdt een toespraak.

Het Prins Claus Fonds is een platform voor interculturele uitwisseling. Het Fonds kent prijzen toe, produceert en financiert publicaties, ondersteunt culturele initiatieven en stimuleert netwerken op het gebied van cultuur en ontwikkeling. Gelijkheid, respect en vertrouwen vormen de uitgangspunten voor samenwerking met personen en organisaties in Afrika, Azië, Latijns-Amerika en de Caraïben. Internationale adviseurs spelen een belangrijke rol als specialist en scout in hun vakgebied en regio. Het bestuur van het Prins Claus Fonds is verantwoordelijk voor het overkoepelend beleid. Het bureau onderzoekt voorstellen tot samenwerking en ontplooit nieuwe activiteiten op het terrein van cultuur en ontwikkeling.

Sinds 1996 zijn er meer dan duizend innovatieve culturele producties in samenwerking met het Prins Claus Fonds tot stand gekomen. Wereldwijd werden tot en met 2005 honderd Prins Claus Prijzen toegekend aan getalenteerde personen en inspirerende organisaties.

Het Prins Claus Fonds voor Cultuur en Ontwikkeling werd op 6 september 1996 door de Nederlandse regering als verjaardagsgeschenk aangeboden aan Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Claus als blijk van erkenning voor zijn verdiensten op het terrein van ontwikkelingssamenwerking en cultuur.

29 augustus 2006
© RVD