Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Ongeval met autobus

Apeldoorn, 06-09-2006 o In Apeldoorn vond op 4 september omstreeks 22.25 uur een ongeval plaats met een autobus op de Schimmelpennincklaan. Het betreft een stadsbus. Naar het zich nu laat aanzien werd de 60-jarige bestuurder van de bus tijdens het rijden onwel en gaf hij ongewild extra gas. Daardoor versnelde de bus, terwijl de bestuurder de macht over het stuur verloor.

De bus raakte een tiental autos en reed ook over diverse fietsen en twee bromfietsen. Gelukkig betroffen het hier allemaal geparkeerde voertuigen, er vielen geen gewonden. De bus raakte ook nog een steiger bij een pand dat verbouwd werd. Uiteindelijk kwam de bus tot stilstand, waarna de drie passagiers via de noodknop de bus konden verlaten. Ze raakten eveneens niet gewond en kwamen met de schrik vrij. Voor de betrokken die daar prijs op stelden is slachtofferhulp ingeschakeld voor opvang en nazorg.

De chauffeur werd door ambulancepersoneel behandeld en overgebracht naar het ziekenhuis. De aangereden voertuigen raakten zwaar beschadigd en een aantal moest worden afgesleept. Aan de steiger werden reparaties verricht om instorting of andere gevaarlijke situaties te voorkomen. Hulpverleningsinstanties zijn uren bezig geweest om de ravage op te ruimen.