Fortis Bank
Published: 08:30 06.09.2006 GMT+2 /Source: FORTIS /BXS: FORB /ISIN: BE0003801181

Fortis Clearing Chicago en O'Connor & Company ronden fusie af en vormen Fortis Clearing Americas LLC.

Fortis heeft vandaag de afronding bekendgemaakt van de fusie tussen Fortis Clearing Chicago en het in Chicago gevestigde O'Connor & Company.
De juridische fusie tussen Fortis Clearing Chicago en O'Connor & Company vond plaats op 31 augustus 2006. De nieuwe combinatie gaat verder onder de naam Fortis Clearing Americas LLC. Alle accounts van de twee ondernemingen gaan over naar de nieuwe onderneming.
De clearingactiviteiten van Fortis op de Amerikaanse aandelen-, futures- en optiemarkten worden met deze fusie aanzienlijk uitgebreid. De fusie maakt tevens deel uit van de strategie van Fortis om internationaal te groeien en daarmee klanten overal ter wereld diensten te bieden die een mondiaal bereik combineren met lokale aanwezigheid en deskundigheid.
De overname van O'Connor & Company werd op 9 november 2005 aangekondigd en heeft de noodzakelijke goedkeuringen verkregen van alle toezichthoudende instanties, beurzen en clearingbedrijven.

Fortis Clearing Americas LLC maakt deel uit van de Merchant Banking business van Fortis. Het is een van de grootste onafhankelijke third-party clearingbedrijven in Europa, Azië/Pacific en de Verenigde Staten, en biedt clearingdiensten aan op de derivaten-, aandelen-, obligatie- en goederenmarkten. Fortis Clearing heeft naast het kantoor in Chicago ook vestigingen in Amsterdam, Brussel, Frankfurt, Parijs, Londen, Hongkong, Singapore en Sydney, met samen meer dan 500 medewerkers. Het is als General Clearing Member actief op 21 beurzen en heeft door middel van overeenkomsten met derden toegang tot andere vooraanstaande beurzen.

Fortis is een internationale financiële dienstverlener in bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed aanbod van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair of via andere distributiepartners. Met een marktkapitalisatie van EUR 39,5 miljard (31/08/2006) behoort Fortis tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. De sterke solvabiliteit, de aanwezigheid in 50 landen en het gedreven professionalisme van de 58.000 medewerkers maken dat Fortis internationale kracht combineert met lokale flexibiliteit. Voor meer informatie, zie www.fortis.com.
Fortis Merchant Banking
Merchant Banking is de internationale wholesalebank van Fortis en verzorgt wereldwijd financiële maatdiensten voor ondernemingen en instellingen. De business is op diverse terreinen actief, onder andere in treasury, vastrentende waarden, energie, grondstoffen en aandelen (inclusief derivaten en gestructureerde producten), corporate finance, kapitaalmarkten, liquiditeitenbeheer, vermogensfinanciering, projectfinanciering, private equity en gestructureerde kredieten. Daarnaast is Fortis Merchant Banking gespecialiseerd in fondsenadministratie, global custody, effectenuitleen en clearing. Kijk voor meer informatie op www.merchantbanking.fortis.com.

Perscontacten:

Brussel:
+32 (0)2 565 35 84
Utrecht:
+31 (0)30 226 32 19
Investor Relations:

Brussel:
+32 (0)2 510 53 78
Utrecht:
+31 (0)30 226 32 20