JDR Smart Solutions gaat uitbreiden op twee continenten

Jdr smart solutions

Capelle aan den IJssel, 6 september 2006, de directie van JDR Smart Solutions (JDR) heeft besloten een start te maken met de nieuwbouw van een grotere productie faciliteit. Reden is uitbreiding van de werkzaamheden. Daarnaast opent JDR nog dit jaar haar subdivisie JDR Cable Systems (Tianjin) Ltd. in de regio Peking voor het uitvoeren van lokale service activiteiten.

De nieuwe fabriek wordt gebouwd in Krimpen aan de Lek (regio Rotterdam) en zal in het in het eerste kwartaal van 2007 in gebruik genomen worden. Tevens biedt deze faciliteit de mogelijkheid om nieuwe productiemethoden te ontwikkelen, welke moeten voldoen aan de groeiende vraag naar speciale kabelproducten en -systemen, binnen de offshore seismische en defensie industrie. De huidige productie capaciteit van JDR Smart Solutions zal door in gebruik name van de nieuwe fabriek verdrievoudigen tot 100 Miljoen Euro.

Grootste verandering ten opzichte van de huidige locatie in Capelle aan den IJssel, is de oppervlakte van het machinepark, welke zal worden verdubbeld tot 10.000 vierkante meter. Het machinepark wordt tevens uitgebreid met enkele samenslag- en extrusiemachines. Het pand in Krimpen aan de Lek zal de kabel- en de terminatieproductie verenigen onder één dak. Nu zijn de verschillende productie onderdelen nog verdeeld over drie afzonderlijke locaties.

JDR Cable Systems (Tianjin) Ltd. wordt geleid door een ervaren manager van Nederlandse afkomst, welke de aankomende jaren in China zal verblijven om deze subdivisie op te zetten. Het Service Center zal plaats bieden aan een team van technisch specialisten. Zij zullen het dependance als uitvalbasis gebruiken om herstelwerkzaamheden te verrichten, maar er is ook ruimte voor assemblage, onderhoud en testen van terminaties en kabel systemen.
De directe aanwezigheid van JDR in dit gebied zal, voornamelijk vanuit logistiek oogpunt, de tijd tussen de vraag van de klant en de reactie hierop verkorten.

'Door de continue groei in onze bestaande markten en de introductie van innovatieve productiemogelijkheden is JDR genoodzaakt om binnen een jaar te verhuizen naar een nieuw pand. JDR heeft de mogelijkheid om een state-of-the-art fabriek op te zetten binnen een straal van enkele kilometers van de huidige locatie, waardoor we onze kennis in huis kunnen houden. Ook zetten we een subdivisie op in China, waardoor direct ingespeeld kan worden op de vragen van de klant. Met name de industrie in China verlangt een directe aanpak, zonder invloed van tijd en afstand.', aldus Dhr. Han van Veen, Algemeen Directeur van JDR Smart Solutions.

Algemeen
JDR Smart Solutions is een wereldspeler op het gebied van ontwerp en productie van speciale klant specifieke en dynamische kabelsystemen, welke voornamelijk worden gebruikt bij onderwater applicaties. Ontstaan uit een fusie tussen Jacques Cable Systems (Engeland) en De Regt Special Cable (Nederland), accentueert JDR de meer dan 80 jaar opgebouwde kennis, vakkundigheid en ervaring binnen de speciaal kabelmarkt. De technologisch innovatieve ontwikkelingen op het gebied van kabel ontwerp worden toegepast in veel verschillende werkgebieden, zoals: militaire operaties, offshore seismologische onderzoeken en wetenschappelijke projecten.