Gemeente IJsselstein


Geef uw mening over de nieuwe burgemeester!
dinsdag, 05 september 2006 - 11:34 CET

Waar moet de nieuwe burgemeester van IJsselstein aan voldoen? Wat voor man of vrouw zoeken we? Welke eigenschappen vinden we belangrijk? Dit zijn belangrijke elementen voor de zogenaamde 'profielschets' van de nieuwe burgemeester die de gemeente zoekt.

Volgens de huidige regelgeving wordt de burgemeester door de Koningin benoemd. Vooraf doet de gemeenteraad een aanbeveling over de meest geschikte kandidaat. Voordat deze procedure start wordt eerst een profielschets opgesteld met een omschrijving van de persoon en eigenschappen die we zoeken. Een voorlopige schets is inmiddels opgesteld. Op 28 september 2006 wordt de profielschets, voorzien van opvattingen van inwoners van IJsselstein, behandeld en vastgesteld in de openbare vergadering van de gemeenteraad.

Enquête
De raad vindt het echter belangrijk om ook uw mening te horen. Heeft u een mening over de vraag waaraan een nieuwe burgemeester dient te voldoen ? Laat dit dan weten! De fractievoorzitters van de politieke partijen in de raad hebben hiervoor een vragenlijst samengesteld, waarin u kunt aangeven welke eigenschappen u belangrijk vindt voor een nieuwe burgemeester.

Hoe werkt het?
Door te klikken op onderstaande link 'enquête' activeert u de vragenlijst. Allereerst wordt u gevraagd uw emailadres in te vullen. U ontvangt dan binnen enkele minuten op het opgegeven emailadres een uitnodiging van de griffier van de gemeente om deel te nemen aan de enquête. In dit bericht staat ook de link om de enquête daadwerkelijk in te vullen.

Maximaal drie keuzes
Wij verzoeken u dringend uw keuzes tot maximaal drie te beperken, omdat dan duidelijk wordt wat mensen het belangrijkste vinden.

Nadere informatie
Uw inbreng is tot en met 18 september 2006 welkom. Wilt u nadere inlichtingen, dan kunt u terecht bij Raadsgriffier Hans Kleene tel. (030) 686 17 97.

Ga naar de enquête

Lees de voorlopige profielschets nieuwe burgemeester IJsselstein