Gemeente Weert

30 juni 2006

CURSUS LEZEN IN WEERTER BRONNEN: PALEOGRAFIE VOOR GEVORDERDEN

Het Gemeentearchief Weert start in september met een cursus paleografie (kennis van het oude schrift) voor gevorderden. Voor archiefonderzoek en genealogie is kennis van het oude schrift vaak onontbeerlijk. De cursus is bedoeld voor mensen die de cursus paleografie voor beginners hebben gevolgd en die al wat oud-schrift kunnen lezen.

In de cursus Paleografie voor gevorderden worden uitsluitend zestiende en zeventiende-eeuwse teksten behandeld uit het Gemeentearchief Weert. De deelnemers worden wegwijs gemaakt in schepenakten (transportakten, testamenten, boedelinventarissen e.d.), burgemeestersrekeningen, oude belastingboeken en stukken betreffende de civiele en criminele rechtspraak. De lessen worden verzorgd door Jos Wassink, gemeentearchivaris van Weert.

Cursusinformatie
De kosten voor de cursus bedragen E 42,-. Men wordt verzocht dit bedrag op de eerste lesavond contant te betalen. De cursus vindt plaats op de woensdagavonden 6, 13, 20 en 27 september en 4, 11 en 18 oktober van 20.00 tot 22.00 uur. Aanmelding bij het Gemeentearchief Weert, Postbus 950, 6000 AZ Weert, per e-mail: gemeentearchief@weert.nl of telefonisch via (0495) 575 471 (mevr. C. Baltes). Zie ook www.gemeentearchiefweert.nl.l

2006.119 FS


---- --