Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek
OnderzoekBerichten: agenda september 2006

29 augustus 2006

6 september
Nanotechnologie: noodzaak of noodlot?

Van nanorobotjes die medicijnen naar de juiste plek in het lichaam brengen tot nog snellere en kleinere elektronica: met nanotechnologie is van alles mogelijk. Maar is nanotechnologie niet gevaarlijk? Bestrijden functionele nanodeeltjes een kankergezwel of veroorzaken ze die juist? Twee nanotechnologen uit de wetenschap en het bedrijfsleven debatteren hierover op 6 september in café Dudok in Den Haag tijdens de derde lezingenavond van Technologiestichting STW en KIVI NIRIA.

Dave Blank, hoogleraar Anorganische Materiaalkunde aan de Universiteit Twente, en Rob Hartman, Director Strategic Technology Program bij chipmachinefabrikant ASML, gaan in op de (on)mogelijkheden en (vermeende) gevaren van nanotechnologie. Zij vertellen waarom wetenschap en bedrijfsleven fors inzetten op nanotechnologie, over hoe Nederland hiermee vooruit kan komen en over hun toekomstverwachtingen. Daarna is er een debat met de zaal.
MEDIAVERTEGENWOORDIGERS ZIJN HIERBIJ VAN HARTE WELKOM

Toegang is gratis. Reserveren kan via een mail naar pr@stw.nl. Locatie: Café Dudok, Den Haag. Tijd: 19.30 tot 21.00 uur, daarna borrel. Deze avond is de derde in een serie die Technologiestichting STW ter gelegenheid van haar 25-jarig jubileum samen met KIVI NIRIA organiseert. De vierde en laatste lezing is op 7 december in het Spoorwegmuseum in Utrecht en gaat over industriële chemie en duurzame procestechnologie. Actuele informatie op www.stw.nl/jubileum of bij Tessa Knaake, t: 070 34440741 (NWO) of 030 6001 298 (STW), t.knaake@stw.nl