Gemeente Sluis



PERSBERICHT - 31 augustus 2006

(Verkeers)maatregelen tijdens Zwintriathlon

Op woensdag 6 september 2006 houdt de vzw Zwintriatlon met medewerking van de gemeente Sluis de Zwintriatlon. Om de wedstrijd goed te laten verlopen en de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken neemt de gemeente diverse maatregelen.

Parcours
Het onderdeel zwemmen vindt plaats in de Damse Vaart in Sluis. Daar start vervolgens het fietsparcours. De route in Nederland is: Sint Annastraat (VVV-kantoor), Kaai, Nieuweweg, Hoogstraat, Sint Pieterstraat, Zuiddijk, Boomgaardweg, Diomedeweg, Austerlitzdijk, Loodijk, Pompedijkje, Sluissedijk, Terhofstededijk, Oudelandseweg, Platteweg, Ringdijk-Zuid, Herenweg, Bosweg, Retranchementseweg, Cadzandseweg, Scheldestraat, Waterkering Cadzand-Bad, Kanaalweg, Hickmanbrug, Retranchementstraat. Het parcours loopt vanaf de Retranchementstraat verder over Belgisch grondgebied. Het onderdeel fietsen vindt plaats tussen 14.00 en 16.30 uur.

Maatregelen
Kern Sluis

* Het traject vanaf het VVV-kantoor aan de Sint Annastraat, de Kaai, Nieuweweg, Hoogstraat tot aan de Sint Pieterstraat wordt vanaf 12.00 tot 15.25 uur voor het verkeer afgesloten.
* Bedrijven aan de Sint Annastraat tot aan het VVV-kantoor blijven bereikbaar. Tot 12.00 uur is doorgang naar parkeerterrein Maria- en Havenpolder mogelijk, het verkeer wordt daar geregeld door de politie en parkeerwachters.

* Het parcours van de Sint Annastraat tot aan de Lange Wolstraat wordt aan beide zijden afgezet met dranghekken. Er zullen oversteekplaatsen worden gemaakt voor het publiek. De verkeersregelaars zullen het publiek met plattegronden informeren over de gewijzigde verkeerssituatie.

* Connexxion zet tussen 12.00 en 15.30 uur op buslijn 2 Breskens - Brugge (ritten 18 t/m 25), een taxibus in die passagiers vanaf de haltes Ridderstraat en Sint Anna ter Muiden naar de Rondweg brengt.

* Het verkeer op de N58 in beide richtingen (Oostburg en België) wordt op de gewijzigde situatie gewezen.

* Verkeer op de Provincialeweg N675 is mogelijk van de rotonde Potjes tot aan de Toren van Bourgondië (bij woonzorgcentrum Rozenoord). Het centrum van Sluis is dus niet bereikbaar via die route. Doorgaand verkeer wordt omgeleid.

* In verband met het onderdeel zwemmen wordt op maandag 4 september een loopbrug geplaatst van de Damse Vaart over het Jaagpad naar de parking achter het VVV-kantoor.

* De parking direct achter het VVV-kantoor wordt op dinsdag 5 september ingericht voor het plaatsen van de fietsen. Dit gedeelte van de parking is op dinsdag 5 en woensdag 6 september afgesloten. Het parkeergedeelte daarachter (busparking) is wel bereikbaar.

Kern Retranchement

* Retranchement is volledig omgeven door het fietsparcours. Verkeer van en naar Retranchement zal beperkt en op aangeven van de politie, mogelijk zijn via de Braamdijk en de Kanaalweg.
* De doorgang van Cadzand-Bad en Cadzand-Dorp naar Retranchement zal enkel mogelijk zijn via Potjes, N675 en de Braamdijk.
* Buslijn 4 Oostburg - Retranchement (rit 6) stopt om 16.10 uur aan Boulevard de Wielingen in Cadzand-Bad en rijdt niet door naar Retranchement. Deze bus rijdt om 16.18 uur terug richting Oostburg.

Buitengebied

* Bij de rotonde Potjes wordt het verkeer gewezen op de gewijzigde situatie bij Sluis en Retranchement.

* Verkeer van Potjes tot aan de Toren van Bourgondië (bij woonzorgcentrum Rozenoord) blijft mogelijk. Wie van Cadzand naar het centrum van Sluis wil, moet omrijden via Oostburg.
* Verkeer naar Knokke kan niet via Retranchement of door het centrum van Sluis en dient om te rijden via de N58 en de Rondweg bij Sluis naar de Belgische grens bij Sint Anna ter Muiden.

De doorgang voor de hulpdiensten is uiteraard gewaarborgd langs het hele parcours.

Voorzichtigheid
Hoewel de overlast met deze maatregelen zoveel als mogelijk wordt beperkt, dient het verkeer er rekening mee te houden dat gewoon verkeer tijdens de Zwintriatlon langs het parcours en in de directe omgeving, vrijwel onmogelijk is. U wordt verzocht het fietsparcours zoveel mogelijk te mijden. Als u toch in de buurt van het parcours moet zijn, dient u de nodige voorzichtigheid in acht te nemen en de aanwijzingen van de politie en de verkeersregelaars strikt op te volgen. Zo komt uw eigen veiligheid en de veiligheid van de deelnemers niet in gevaar.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met team Voorlichting van de gemeente Sluis, tel. 0117 - 457 123.