Provimi Groep

PROVIMI BREIDT UIT IN NOORD AMERIKA

Parijs/Rotterdam, 6 september 2006

Provimi (genoteerd aan Euronext in Parijs), een van de wereldleiders op het gebied van diervoeding, versterkt haar positie in de Verenigde Staten verder met de acquisitie van twee bedrijven in Californië, waarvan de een premixen produceert en de ander diervoeder supplementen.

Provimi's dochteronderneming NANCO (North American Nutrition Companies) en ASF (Associated Feed and Supply), een regionale leverancier van mineralen, zuivelingrediënten en specialiteiten, hebben gezamelijk Nutrius LLC en Virtus Nutrition LCC overgenomen. Beide bedrijven zijn strategisch gelegen in de agrarisch rijke San Joaquin vallei in Califonië.

Nutrius is een belangrijke producent van premixen, gelegen in Kingsburg en voornamelijk gericht op de Californische markt. Virtus Nutrition is een internationale producent en distributeur van supplementen voor melkvee, gelegen in Corcoran en is vertegenwoordigd in Noord Amerika en verschillende andere landen. De bedrijven realiseerden in 2005 samen een omzet van EUR 56 miljoen en hebben ongeveer 80 mensen in dienst.

Zowel NANCO als ASF zien deze acquisitie als een mogelijkheid om hun activiteiten in de belangrijke Californische zuivelmarkt uit te breiden. De unieke technologie en produkten van Virtus en het marktleiderschap van Nutrius passen goed in de strategische groeiplannen van NANCO.

De Provimi groep is wereldwijd vertegenwoordigd in alle soorten diervoeding en is marktleider op alle markten waarin zij actief is. Het bedrijf heeft bijna 9000 mensen in dienst en realiseert een omzet van EUR 1,6 miljard. Provimi beschikt over meer dan 100 productiecentra in circa 30 landen en exporteert naar ruim 100 landen. Provimi biedt technische ondersteuning en fabriceert producten voor alle diersoorten, inclusief herkauwers, paarden, pluimvee, varkens, vissen en huisdieren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Miriam ter Braak, PR manager
Tel: + (31) 10 423 96 33, of + (31) 6 511 23 766


---- --