TNT Group

Persbericht

Netwerk VSP start next week delivery bezorging van geadresseerde post

06 September 2006 - Amsterdam, TNT start per 1 januari 2007, via haar dochteronderneming Netwerk VSP, een nieuwe dienst voor 'next week delivery' van geadresseerde post. Deze dienst richt zich op de bezorging binnen Nederland van grote partijen voorgesorteerde en geadresseerde post. Met deze nieuwe dienst speelt TNT in op de veranderende vraag van klanten naar niet-tijdkritische bezorging van grote volumes geadresseerde post tegen scherp geprijsde tarieven.

De start van een next week delivery dienstverlening is een integraal onderdeel van de TNT-strategie voor de postmarkt, die moet leiden tot een grotere flexibiliteit in de kostenstructuren en tot meer mogelijkheden in prijsdifferentiatie, zonder de margedoelstellingen los te laten.

Harry Koorstra, Group Managing Director van de maildivisie van TNT: Klanten willen voor grote partijen geadresseerde post, zoals folders, brochures en catalogi, steeds meer flexibiliteit in prijsstelling en in overkomstduur. We spelen in op deze marktontwikkeling met een specifieke next week delivery dienst. Deze dienst bieden we aan via onze dochteronderneming Netwerk VSP, die een lage kostenstructuur heeft en een solide staat van dienst in de bezorging van grote partijen ongeadresseerde post.

Netwerk VSP Geadresseerd is een nieuwe dienst van Netwerk VSP, een dochteronderneming van TPG Post. Netwerk VSP is een grote verspreider van ongeadresseerde post in heel Nederland en werkt met ca. 22.000 bezorgers.

In geval van enige discrepantie tussen dit persbericht en de originele Engelstalige versie van dit persbericht prevaleert de Engelstalige versie.

TNT N.V. biedt bedrijven en consumenten wereldwijd een breed scala aan post- en expressdiensten. TNT, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Nederland, biedt toegang tot efficiënte netwerkinfrastructuren in Europa en Azië en breidt haar activiteiten wereldwijd uit om zo de prestaties van haar netwerken te maximaliseren. TNT is in meer dan 200 landen actief en heeft ruim 128.000 medewerkers. In het eerste halfjaar van 2006 bedroeg de omzet van de onderneming 5,3 miljard. TNT N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam en New York. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.