Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Subsidie BOS Impuls toegekend

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft een bedrag van ruim 500.000,- aan de gemeente Hoogezand-Sappemeer toegekend voor de uitvoering van sport- en spelprojecten ter bevordering van een gezonde en actieve leefstijl bij de jeugd van 4 tot en met 18 jaar in haar gemeente. De subsidie is toegekend voor de uitvoering van drie projecten in het kader van de tijdelijke stimuleringsregeling Buurt, Onderwijs en Sport, de zogenaamde BOS Impuls.

Door de inzet van de BOS Impuls wil het ministerie gemeenten stimuleren activiteiten te organiseren om achterstanden bij de jeugd te verminderen en overlast te bestrijden. De zogenaamde BOS Impuls ondersteunt gemeenten de komende 4 jaar bij de aanpak van achterstanden van jongeren op het gebied van gezondheid, welzijn, onderwijs, opvoeding en sport of bewegen. Deze achterstanden uiten zich in ongezond leefgedrag, overgewicht, bewegingsarmoede, rondhangen uit verveling, etcetera. Door het aanbod van een samenhangend programma aan sport- en bewegingsactiviteiten moet het mogelijk zijn de achterstanden te verminderen.

De gemeente heeft drie projectaanvragen ingediend, welke alledrie door het Ministerie zijn toegekend. Met de financiële steun van het ministerie van VWS wordt het succesvolle Groninger Sport Model gecontinueerd. Op achttien basisscholen in de gemeente volgen de leerlingen uit groep 6 vier keer per week bewegingsonderwijs. Daarnaast worden er naschoolse sportactiviteiten georganiseerd maar ook lessen over gezond eten en opvoedingsondersteuning maken deel uit van de BOS Impuls..

In het kader van De Buurt Beweegt vinden sport- en spelactiviteiten op wijkniveau plaats.