Persbericht
Den Haag, 6 september 2006

Halder verwerft meerderheidsbelang in Low Land Fashion

Halder heeft een meerderheidsbelang verworven in Low Land Fashion. Low Land Fashion was eigendom van het management en de investeringsmaatschappijen Synergia Capital en Friesland Bank Participaties. Na de overname behoudt het management een substantieel minderheidsbelang. Low Land Fashion is een groep van ondernemingen die actief zijn als groothandel en importeur van kleding voor private labels.

Low Land Fashion (www.lowlandfashion.nl) werd opgericht in 1989 en groeide geleidelijk uit tot een internationale groothandel en invoerder van kleding voor dames, heren, kinderen en baby s. In 2004 nam Low Land Fashion het Nederlandse Answers & Questions (www.answersfashion.nl) over. De kleding wordt verkocht onder private label aan de grote retailketens en aankooporganisaties binnen Europa waarbij voornamelijk gemikt wordt op het segment van de prijsbewuste consument. Daarnaast levert de groep aan gerenommeerde merken. De onderneming staat in voor de gehele waardeketen van design tot verkoop, waarbij de productie wordt uitbesteed aan producenten in Azië en Oost-Europa. Low Land heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, China, Hong Kong, Bangladesh en Pakistan. Het bedrijf telt op vandaag 175 medewerkers en realiseerde in 2005 een omzet van 112 miljoen euro. De voornaamste afzetmarkten zijn momenteel Nederland, Duitsland, België en Frankrijk. Voor de toekomstige groei zal in toenemende mate worden gefocust op het verhogen van de verkoop buiten deze kernlanden.

Onder voorbehoud van goedkeuring van de overname door de Nederlandse en Duitse mededingingsautoriteiten wordt de afronding van de transactie verwacht tegen begin oktober. Alle betrokken partijen hebben beslist om, volgend op deze mededeling, geen verdere financiële details bekend te maken. Halder maakt deel uit van GIMV, de grootste beursgenoteerde participatiemaatschappij in België met meer dan 1,2 miljard euro onder beheer.

Halder richt zich op middelgrote buy-outs van rendabele industriële, diensten- en handelsondernemingen met een goede marktpositie. De totale omvang van een transactie kan oplopen tot 125 miljoen euro. Halder participeert in Nederland onder meer in De Groot (import, distributie en export van groenten en fruit), Geveke (technische groothandel en systeemintegrator), Euretco (dienstverlener voor de non-food detailhandel), Novagraaf (merkrechten en patentbescherming), ANP (persagentschap) en Bever Zwerfsport (detailhandel gespecialiseerd in buitensportartikelen).

Voor meer informatie over Halder kunt u contact opnemen met:

Halder Invest B.V.
Dennis Plomp (Investment Manager)
Tel: 070 3618 618
E-mail: plomp@halder.nl
HALDER HOLDINGS B.V. / HALDER INVEST B.V. LANGE VOORHOUT 9, 2514 EA DEN HAAG TELEFOON (070) 3 618 618, FAX (070) 3 618 616 WEBSITE: WWW.HALDER.NL, E-MAIL: INFO@HALDER.NL


---- --