Politie Twente

Persberichten Politie Twente 6 september 2006

Monique Oude Wolbers en Jan Camphuis: 053-4555588

Rectificatie:
(de beide auto's zijn niet van dezelfde eigenaar)

Personenauto en bestelbus in brand

Hengelo

Een personenauto en een bestelbus zijn in de nacht van dinsdag de 5e op woensdag de 6e september mogelijk in brand gestoken. Onderzoek zal moeten uitwijzen of het in deze gevallen om brandstichting gaat.

Rond 02.30 uur werd gemeld dat een personenauto brandde aan de Boerhaavelaan in Hengelo. Bleek te gaan om een auto die op de oprit van de woning van een 60-jarige Hengelose stond, op de hoek van de Rozenstraat. Ook een bestelbus, eigendom van een installatiebedrijf uit Hengelo, die 50 meter verderop stond geparkeerd, brandde. Echter deze beginnende brand kon door de ter plaatse gekomen politiemensen met de brandblusser uit de politieauto worden geblust.
De personenauto werd geblust door de brandweer die daarbij niet kon voorkomen dat een schuur en schutting bij de woning van de 60-jarige brandschade opliepen.
Beide voertuigen zijn voor verder onderzoek afgesleept.

De politie wil graag in contact komen met getuigen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling recherche van de politie Twente in Hengelo. Dit kan via het nummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.
(06-113623)

--einde rectificatie--

Drie personen aangehouden in verband met inbraken

Enschede / Haaksbergen

Maandag 4 september werd in Enschede een auto aangetroffen waarvan bekend was dat deze in gebruik was bij een 38-jarige man uit Venray. Deze persoon wordt ervan verdacht, samen met anderen, betrokken te zijn bij meerdere inbraken, waaronder inbraken in een woning en een horecagelegenheid in Enschede.
De auto werd omstreeks 13.20 uur op de Oliemolensingel in Enschede aangetroffen met daarin drie personen, waaronder de 38-jarige man uit Venray. Daarnaast werden in de auto aangetroffen een 30-jarige Enschedeër en een 37-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats.

Ondertussen was ook bekend geworden dat in de nacht van zondag de 3e op maandag de 4e september was ingebroken bij een restaurant aan de Hengelosestraat in Haaksbergen. Uit eerste onderzoek was komen vast te staan dat de inzittenden van de bedoelde auto ook mogelijk hierbij betrokken zouden zijn geweest.

De auto werd gecontroleerd en in de auto werden goederen aangetroffen die afkomstig waren uit het restaurant in Haaksbergen. De drie inzittenden werden aangehouden en zijn ondertussen voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
Ook in de woning van de 30-jarige werden goederen aangetroffen die afkomstig waren van de inbraak in Haaksbergen en van andere inbraken, o.a. die bij een horecagelegenheid aan de Gronausestraat in Enschede.
De politie zet het onderzoek voort en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
(06-06-103641 / 06-112599)

---

Tweede verdachte aangehouden na schoolinbraak

Haaksbergen

De politie stelde, naar aanleiding van de inbraak in een school aan de Hasseltweg in Haaksbergen, gepleegd op maandagnacht 4 september, een nader onderzoek in.
Daarvoor werd op dinsdag 5 september een tweede verdachte aangehouden, een 21-jarige Haaksbergernaar. Eerder werd al een 20-jarige Enschedeër aangehouden.
Beide verdachten blijven opgesloten voor verder verhoor en onderzoek.
(06-112562/82)

Noot: eerder verscheen hierover het volgende persbericht

Inbraak in school man aangehouden met gestolen fiets

Haaksbergen

Maandagmorgen 4 september werd om ongeveer 01.50 uur gemeld dat er werd ingebroken bij een school aan de Hasseltweg in Haaksbergen. Later bleken twee pc's te zijn ontvreemd. Een getuige had gezien dat er twee mannen waren geweest die waren weggereden in een auto. Deze auto werd even later door surveillerende politiemensen gesignaleerd en een achtervolging werd ingezet. Door onverantwoord rijgedrag van de bestuurder van deze auto en omdat men daardoor geen andere personen in gevaar wilde brengen, hebben de politiemensen de achtervolging gestaakt. In de loop van de nacht werd de auto aangetroffen aan de Ypelobrink in Enschede en is afgesleept.
Om ongeveer 03.15 uur werd op de Enschedesestraat in Haaksbergen een man gesignaleerd op een fiets, het signalement van de man vertoonde veel overeenkomsten met een van de twee personen die betrokken waren bij de inbraak in de school en in de auto waren gezien. Deze persoon, een 20-jarige Enschedeër, werd gecontroleerd en bleek op een fiets te rijden die hij even daarvoor had gestolen bij het busstation in Haaksbergen. Hierop is hij aangehouden en aan het bureau opgesloten. In de loop van de maandag is de 20-jarige voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
De identiteit van de tweede verdachte is ondertussen bekend en naar hem wordt gezocht.

---

Automobilist gewond bij aanrijding

Ambt Delden

Bij een aanrijding op dinsdag 5 september omstreeks 07.30 uur op de Rapperdsweg in Ambt Delden raakte een 33-jarige automobilist uit Hengelo gewond.
De aanrijding ontstond nadat een 21-jarige automobiliste uit Ambt Delden, rijdende op de genoemde weg in de richting van de Bollenweg, niet voldoende rechts hield.
De 21-jarige vrouw werd afgeleid en lette even niet op de weg voor haar. Ze reed net in een bocht en kwam met haar auto op de linker weghelft. Ze kwam daardoor in botsing met een tegemoet komende auto, bestuurd door de 33-jarige Hengeloër. De 33-jarige raakte daarbij gewond en werd voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. De politie maakt proces-verbaal op van de aanrijding.
(06-113143)

Automobiliste botst op vrachtwagen in file

Borne

Op dinsdag 5 september omstreeks 15.50 uur, reed het verkeer over de A35 onder Borne in een file, deels langzaam rijdend, deels stilstaand.
Een 45-jarige Hengelose, die in de richting Almelo reed, bemerkte de file te laat en remde voluit. Ze remde zo krachtig dat de wielen blokkeerden, waardoor ze met haar voertuig doorgleed en in de slip raakte. Ze botste op de vrachtwagencombinatie voor haar, bestuurd door een 29-jarige man uit Gronau (D). Vervolgens tolde ze met haar auto een aantal keren om de as en kwam tegen de vangrail tot stilstand.
De 45-jarige is met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Almelo overgebracht.
De aanrijding leidde tot meerdere files op zowel de A35 als de A1.
De file waardoor de 45-jarige plotseling moest remmen, was ontstaan nadat er een aanrijding had plaatsgevonden tussen vier personenauto's nabij lichte materiële schade was ontstaan.
(06-113428)

Automobilist rijdt met fles drank aan de mond

Markelo

De politie was er op maandag 4 september omstreeks 15.45 uur getuige van, hoe een 58-jarige Hellendoornse automobilist over de Rijssenseweg in Markelo reed, terwijl hij een fles drank aan zijn mond hield en hieruit dronk. Op de Herikeresweg liet de politie de automobilist stoppen. De 58-jarige had de fles al snel weggezet. Hij werd aangehouden en voor een ademtest naar het bureau overgebracht. De test gaf een uitslag van 0,7 promille. Met een rijverbod van 2 uur en een transactie kon de 58-jarige het bureau weer verlaten.
06-112893)

Man betrapt bij diefstal

Hengelo

Op dinsdag 5 september betrapte een medewerker een inbreker in een bedrijfspand aan de Lemerijweg in Hengelo. De man bevond zich in een kantoorgedeelte, welke normaliter is afgesloten. Bij hem stonden geopende geldkistjes, welke uit een afgesloten kast waren gehaald.
De politie hield de verdachte, een 19-jarige Almeloër aan en stelde hem in verzekering. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten.
(06-113376)

Automobiliste ziet fietster over het hoofd

Hellendoorn

Een 33-jarige automobiliste uit Amsterdam zag dinsdagmiddag 5 september om ongeveer 17.25 uur een 27-jarige fietster uit Hellendoorn over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg waarna de 27-jarige met onbekend letsel door een ambulance werd overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo.
De 33-jarige stond op de Van Corbachstraat stil voor tijdelijke verkeerslichten i.v.m. wegwerkzaamheden op de kruising met de Ninaberlaan. Toen zij op kon trekken zag ze de 27-jarige fietster,die in verband met de wegwerkzaamheden verplicht aan de andere zijde van de weg moest rijden, over het hoofd.
(06-113498)

Man aangehouden op aanwijzen getuige

Almelo

Een getuige meldde dinsdagavond 5 september omstreeks 21.20 uur dat hem het gedrag van twee jongens op was gevallen die met een fiets liepen waarvan ze het achterwiel optilden. Door de getuige was tevens gezien dat deze fiets geplaatst was in een garagebox bij een flat aan de Brandersweg. Politiemensen stelden een onderzoek in en belden aan bij een woning in het bedoelde flat. Hier waren de jongens naar binnen gegaan. De deur werd opengedaan door een 18-jarige bewoner die verzocht werd mee te gaan naar de garagebox. Dit deed hij en in de garagebox werden twee nieuwe fietsen aangetroffen die beiden op slot stonden. De 18-jarige kon geen sleuteltjes overhandigen en hij verklaarde de fietsen te hebben gestolen. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij is opgesloten. De beide fietsen zijn in beslag genomen.
Een onderzoek wordt ingesteld en zal ook meer duidelijkheid moeten brengen met betrekking tot mogelijke mededaders.
(06-113584)

---- --