Unicef



Liberia: vitamine A en ontwormings-tabletten voor 500.000 kinderen

06 september 2006, Monrovia - De regering van Liberia en Unicef zijn een vijfdaagse vitamine A- en ontwormingscampagne gestart. Het is de bedoeling dat met deze campagne ruim 500.000 kinderen onder de vijf jaar worden bereikt.

"Deze campagne is helemaal gratis voor Liberiaanse gezinnen. We roepen alle moeders, vaders en verzorgers op om met de kinderen naar het dichtstbijzijnde staatsziekenhuis te gaan om vitamine A en het ontwormingsmedicijn te ontvangen", zegt Walter Gwenigale, minister van Gezondheid en Sociale Zorg. "De medicijnen zullen niet naar huis meegegeven worden. De kinderen nemen ze ter plekke in. De ouders wordt gevraagd een kleine hoeveelheid veilig drinkwater mee te nemen waarmee de kinderen hun medicijn kunnen doorslikken." Minister Gwenigale bedankte Unicef voor haar fondsgelden en technische ondersteuning.

Met vitamine A zijn jonge kinderen beter beschermd tegen blindheid, mazelen, uitdroging en acute infecties aan de luchtwegen. Parasieten in de buikingewanden kunnen dodelijk zijn. Door de ontworming krijgen de kinderen tevens een betere weerstand tegen infecties.