Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (06/09)

BERGEN OP ZOOM, 6 september 2006

Racefietser gewond bij verkeersongeval
HOOGERHEIDE: Op dinsdagmiddag gebeurde er een ongeval op de kruising tussen de Raadhuisstraat en de Huijbergseweg. Een 29-jarige man uit Leeuwarden reed over de Raadhuisstraat, komende uit de richting van de Wouwbaan. Hij sloeg op het kruispunt linksaf en verleende hierbij vermoedelijk geen voorrang aan een 47-jarige inwoner van Ossendrecht op een racefiets. De fietser kwam ten val en liep hoofdletsel op. Hij is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

Jongen (13) lichtgewond na mishandeling
BERGEN OP ZOOM: Op maandagmiddag reed een 13-jarige jongen met een leeftijdsgenootje over de Antwerpsestraatweg. Hij werd achtervolgd door twee onbekende jongens. De belagers scholden de jongen uit en dwongen de twee tot stoppen. Hierna is de 13-jarige jongen geduwd en geschopt door één van zijn belagers. Het slachtoffer hield aan de mishandeling zwellingen op zijn lichaam over. De politie heeft aangifte opgenomen van mishandeling.

Winkeldievegge
ROOSENDAAL: Personeel van een in winkel in de straat Tussen-De-Markten hield op dinsdagmiddag een 16-jarig meisje uit Roosendaal aan voor winkeldiefstal. Het meisje liep naar buiten, toen de detectiepoortjes afgingen. Ze bleek goederen in haar tas te hebben gestopt voor bijna 9,-. Het meisje is aangehouden en overgedragen aan de politie. Na verhoor is ze in vrijheid gesteld. In overleg met justitie zal later worden besloten wat de strafmaat zal zijn.

Politie onderzoekt beroving
ROOSENDAAL: Op dinsdagavond 5 september fietste een 37-jarige Roosendaalse over de Antonie van Dijckstraat in de richting van het Permekeplein. De vrouw zag een scooter haar tegemoet komen rijden met daarop drie jongens. In het voorbijgaan pakte één van hen de schoudertas van de vrouw, waardoor ze ten val kwam. De vrouw werd meegesleurd en kon ter hoogte van het Permekeplein haar tas af doen. De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal door middel van geweld en stelt een onderzoek in.

Man aangehouden voor rijden onder invloed
OUD GASTEL: De Koninklijke Marechaussee hield op woensdag 6 september even na middernacht een automobilist staande op de Rijksweg A17. Uit een blaastest bleek dat de 60-jarige man uit Bergen op Zoom gedronken had. De man is overgedragen aan de politie voor verhoor en ademanalyse. De uitslag van de analyse bedroeg 515 ug/l. De verdachte kreeg een rijverbod van 5 uur en een bekeuring. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Autodiefstal
ROOSENDAAL: Tussen dinsdag 18.00 uur en woensdag 01.00 uur is er vanaf de Monseigneur Hopmansstraat een auto gestolen. Het gaat om een rode Opel Kadett met kenteken ZD-37-TT. De politie heeft aangifte opgenomen van autodiefstal en het voertuig internationaal als gestolen signaleren.

Auteur: Nicolette Bovenhorst