Aktueel

Opdracht ABN AMRO voor All Risk

(geplaatst op 07-09-2006)

Gorinchem, 7 september 2006. Vandaag maakte de directie van All Risk BV uit Gorinchem bekend dat het 55 panden van de ABN AMRO bank gaat voorzien van valbeveiliging. De opdracht vloeit voort uit een beslissing van ABN AMRO om de daken van haar panden gefaseerd te voorzien van veiligheidsvoorzieningen. Deze voorzieningen zijn noodzakelijk voor het veilig kunnen uitvoeren van onderhouds- en inspectiewerkzaamheden. ABN AMRO heeft in Nederland ruim 300 panden in beheer, waarin onder andere haar bankfilialen en verzekeringskantoren zijn gevestigd. All Risk zal voor het einde van dit jaar de gewenste veiligheidsvoorzieningen aanbrengen.

Voordat de opdracht werd verleend heeft ABN AMRO haar panden laten onderzoeken en is er een inventarisatie gemaakt van de veiligheidsomstandigheden op de daken van de panden. Op basis van deze gegevens is een begroting gemaakt voor het aanbrengen van de benodigde veiligheidsvoorzieningen. Vooralsnog gaat het om 55 panden, waarvoor wij de opdracht hebben gekregen.
Niet alleen onze prijsstelling en de door ons voorgestelde techniek van veiligheidsvoorzieningen hadden de aandacht van ABN AMRO, maar ook onze werkwijze en deskundigheid als het gaat om veilig werken op hoogte. Dit was uiteindelijk mede bepalend in de keuze van ABN AMRO voor All Risk, aldus George Philips, adjunct directeur van All Risk.

De komende maanden zal All Risk de diverse ABN AMRO complexen voorzien van de noodzakelijke veiligheidsvoorzieningen. Dit betekent volgens George Philips niet dat overal dezelfde standaard maatregelen getroffen worden. Veel is immers afhankelijk van het gebouw zelf en de omstandigheden waaronder straks op het dak gewerkt wordt. Veilig werken op hoogte wordt immers niet alleen gerealiseerd door het aanbrengen van veiligheidsvoorzieningen. Het is een voortdurend proces waarbij ook heel secuur gekeken wordt naar de gebruiker en de praktijksituatie. Concreet betekent dit dat naast bijvoorbeeld veiligheidslijnen, looppaden, hekwerken en kooiladders ook op de eindgebruiker gerichte veiligheidstoepassingen zullen worden gerealiseerd zoals werkinstructies, procedures en dakplattegronden. Valbeveiliging is immers een proces, waarbij de uiteindelijke gebruiker de belangrijkste eindschakel is.

All Risk
All Risk BV uit Gorinchem is marktleider op het gebied van valbeveiliging in Nederland. Sinds 14 jaar ontwikkelt, produceert én verbetert All Risk producten en systemen die de risicos van werken op hoogte tot het absolute minimum beperken. Het bedrijf is als specialist in valbeveiliging actief in advisering, training (opleiding), ontwerp, installatie en verkoop van een uiteenlopend scala aan valbeveiligingsproducten. All Risk is VCA gecertificeerd.
---