Groene publieksbeurs is inspiratiebron voor tuinliefhebbers

Expodia bv

Tuinidee Breda, donderdag 7 tot en met zondag 10 september

Groene publieksbeurs is inspiratiebron voor tuinliefhebbers

s-Hertogenbosch, TuinIdee Breda, het groene najaarsevenement, vindt dit jaar plaats van donderdag 7 tot en met zondag 10 september rondom Kasteel Bouvigne in Breda. Tuin- en natuurliefhebbers kunnen op de beurs inspiratie opdoen over alles op het gebied van tuinen en natuur. Tijdens TuinIdee Breda ligt de nadruk op het vroege najaar. Op het programma staan vele activiteiten waaronder workshops en demonstraties. Bezoekers kunnen na hun beursbezoek tevens een wandeling maken door de schitterende kasteeltuinen en het prachtige Mastbos.

TuinIdee Breda vindt van donderdag 7 tot en met zondag 10 september plaats rondom Kasteel Bouvigne in Breda. Groenliefhebbers vinden hier informatie over tuinieren, natuur en landschapsaspecten aldus Eline Havermans van TuinIdee Breda. Het omliggende natuurgebied en Kasteel Bouvigne zijn hierbij een grote inspiratiebron. Tijdens het evenement tonen tal van hoveniers, kwekers, verenigingen en stichtingen hun nieuwe producten en originele ideeën voor in de tuin. Op het programma staan onder meer bloemschikdemonstraties, een tentoonstelling van 35 kransen en een biologische kookdemonstratie met najaarsgerechten verzorgd door Stichting de Kleine Aarde.

Inspirerende wandelingen
Havermans: Door de unieke locatie van Kasteel Bouvigne zijn bezoekers van TuinIdee Breda na afloop ook nog in de gelegenheid een wandeling te maken door de schitterende kasteeltuinen. Onder leiding van een gids van Groei en Bloei kan men de tuinen bezichtigen en meer te weten komen over allerlei speciale planten en bloemen. Voor kinderen is er in het Mastbos een speciaal speelbos waar zij zich heerlijk kunnen uitleven met water, zand en het bouwen van hutten.

Nationale Monumentendag

Kasteel Bouvigne is dat weekend opgenomen in de route van Nationale Monumentendag! Op de begane grond van het Kasteel zullen er rondleidingen worden verzorgd voor alle bezoekers van TuinIdee Breda! Op de buiteneditie van TuinIdee is er tevens een kinderboerderij en een boomklimmer.

Openingstijden en kaartverkoop
TuinIdee Breda is geopend van donderdag 7 tot en met zondag 10 september tussen 10.00 uur en 18.00 uur. De entreeprijs voor volwassenen is 8 euro per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis (mits onder begeleiding van een volwassene). Meer informatie is te vinden op www.tuinidee.nl.