Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Fototentoonstelling Limburg met Vlag en Wimpel in het Glaspaleis

Van 7 september tot en met 22 oktober 2006 is de fototentoonstelling (van 35 foto's) van John Klijnen, 'Limburg met Vlag en Wimpel', te zien in het Café in het Glaspaleis. John Klijnen heeft op indringende en originele wijze een reeks foto's gemaakt van het leven in Limburg. De onderwerpen van de foto's zijn dagelijkse, opvallende, ontroerende en veelzeggende momenten die typerend zijn voor het Limburgse leven zoals de schuttersfeesten, communie, carnaval etc. Deze momenten, op bijzondere manier in beeld gebracht, roepen op tot het ophalen van herinneringen en het vertellen van verhalen en anekdotes. De opening vindt plaats op vrijdag 8 september 2006 om 17.00u.

John Klijnen is een veelzijdig fotograaf met oog voor details. De personages in zijn foto's worden op een gevoelige en directe wijze in hun omgeving geplaatst, waarbij de toeschouwer zich zou kunnen afvragen wanneer de foto's genomen zijn. Door veelvuldig zwart-wit gebruik wordt het tijdstip waarop de foto genomen is in twijfel getrokken; sommige beelden lijken ver terug te gaan in de tijd. Klijnen maakt duidelijk een onderscheid tussen kleur- en zwart-wit foto's. Zo zijn de popfoto's in kleur en de documentaire foto's voornamelijk in zwart-wit.

John Klijnen genoot zijn opleiding aan de fotovakschool in Apeldoorn. Vervolgens specialiseerde hij zich in kunstfotografie bij de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Hasselt (België) waar hij in 1994 afstudeerde. Als freelance fotograaf houdt John Klijnen zich vooral bezig met uiteenlopende opdrachten; zo fotografeert hij regelmatig voor documentaire projecten. Een opvallende reeks foto's met 'alledaagse' taferelen maakte hij in Luik. Maar hij publiceert ook regelmatig in popmuziekbladen met festivalfoto's, cd's en fototijdschriften.

De reizende tentoonstelling is in eerste instantie te zien in het Glaspaleis te Heerlen. Vervolgens is de tentoonstelling van 2 maart tot en met 29 april 2007 te zien in het Limburgs Museum in Venlo.

www.Johnklijnen.com
www.glaspaleis.nl

In het Glaspaleis zijn gehuisvest: Muziekschool Heerlen, Openbare Bibliotheek Heerlen, Stadsgalerij Heerlen, Architectuurcentrum Vitruvianum, filmhuis De Spiegel en de horecagelegenheden.

Glaspaleis, venster op cultuur Bongerd 18 Heerlen 045 - 5772200

////////////
Informatie voor de pers:
Janneke Schmeitz/ Reggie Berkers
J.Schmeitz8@heerlen.nl/ R.Berkers@heerlen.nl
045-5772203/ 045-5772271