Ingezonden persbericht


Geachte redactie,

Hierbij nodigen wij u van harte uit voor de persvoorbezichtiging van de tentoonstelling Eastern Neighbours op donderdag 7 september aanstaande in de Cultureel Centrum Babel te Utrecht.

Eastern Neighbours is een unieke, internationale tentoonstelling die plaats biedt aan beeldende kunst, theater, muziek, dans en film uit Oost-Europa. Kunstenaars uit Albanië, Wit-Rusland, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Servië, Macedonië, Moldavië, Montenegro, Roemenië, Rusland, Turkije, de Oekraïne én Nederland tonen hun hedendaagse kunst voor het eerst samen onder één dak. In een ware Oost-Europese enclave kan het Nederlandse publiek via de kunst kennismaken met hun toekomstige buren; dé manier om wederzijds begrip en acceptatie tussen West- en Oost-Europa te vergroten en samenwerking te bevorderen.

De persvoorbezichtiging vindt plaats op donderdag 7 september en begint om 16:30 uur. De voorbezichtiging biedt u de gelegenheid de tentoonstelling individueel en in alle rust te bekijken. De volgende betrokkenen zijn aanwezig om u van toelichting te voorzien en/of vragen te beantwoorden:


- Aleksandar Velinovski, directeur Stichting Cultural Aid projectdirecteur en initiatiefnemer

- Bart Rutten, conservator Stedelijk Museum 's Hertogenbosch samenstelling, inhoudelijke uitwerking en artistic manager Nederlandse paviljoen
- Curatoren en kunstenaars uit alle betrokken landen (zie bijlage voor overzicht)
- Rada Sesic, filmmaker, recensent en docent Film- en Televisie Wetenschap Programmeur Oost-Europees Filmfestival

- Vrede van Utrecht, programmapartner Filmfestival
- Jente van Haeften - persvoorlichting

Na de persvoorbezichtiging bent u om 20:00 uur van harte uitgenodigd om de feestelijke opening van de tentoonstelling - door burgemeester Annie Brouwer - bij te wonen. Mocht u tijdens de bezichtiging verhinderd zijn, neemt u dan gerust contact op om over andere mogelijkheden te spreken.

In de bijlage vindt u ter informatie de lijst van deelnemende kunstenaars en curatoren en het persbericht over de tentoonstelling.

Met vriendelijke groet,
Jente van Haeften
Stassen Communicatie

Adres Cultureel Centrum Toren van Babel: Oudenoord 275 Utrecht

Voor aanmeldingen en informatie:
jente@stassencommunicatie.nl 030-6930664