Gemeente Alkmaar

Persbericht AGM/LCI Alkmaar 2006

Ladies' Circle Nederland organiseert internationale vergadering

Wie op donderdag 7 september 600 schitterend geklede vrouwen tegenkomt in de straten van Alkmaar, moet niet vreemd opkijken. Het zijn deelneemsters aan de jaarvergadering van de internationale Ladies' Circle, die zich in hun nationale kostuums presenteren.

Ladies' Circle is een wereldwijd netwerk van serviceclubs. In Nederland zijn er, naast de overkoepelende Ladies' Circle Nederland, 54 circles. Deelnemende vrouwen ontmoeten elkaar maandelijks om hun vriendschappen uit te bouwen en aan gezamenlijke serviceprojecten te werken. Zo ondersteunt de Ladies' Circle Nederland onder andere de projecten Pink Ribbon (aandacht voor borstkanker), Metakids (kinderen met een stofwisselingsziekte), Mappa Mondo (huis voor terminale zieke kinderen), Stichting Fibrose kinderen Op Kamp en SOS kinderdorpen. Daarnaast worden er vele lokale, nationale en internationale goede doelen gesteund door de individuele Ladies' Circles.

Ieder jaar houdt de Ladies' Circle een internationale jaarvergadering, waar vertegenwoordigers uit alle aangesloten landen bij elkaar komen. Voor dit jaar is Ladies' Circle Nederland de uitdaging aangegaan om deze vergadering van 7 tot 10 september te organiseren. Gewoontegetrouw presenteren de leden zich voor de officiële openingsceremonie in hun nationale kostuums. De vrouwen besteden hier altijd veel aandacht aan, wat ongetwijfeld tot een prachtig schouwspel in de straten van Alkmaar zal leiden. Op donderdag 7 september van 18.00-18.30 uur zal de optocht door de binnenstad van Alkmaar trekken.

Vrijdagmorgen 8 september staat in het teken van kaasstad Alkmaar. De deelneemsters bezoeken de kaasmarkt met, zo wil de traditie, een hoed. De kaasmarkt zal die dag dus extra kleurrijk zijn! Behalve een algemene vergadering zullen de vrouwen elkaar informeren over de verschillende projecten die de circles ondersteunen en zijn er feestelijke bijeenkomsten thuis bij de leden van Ladies' Circle Alkmaar. De jaarlijkse bijeenkomst wordt op zaterdag afgesloten met een galadiner.

Wie meer wil weten over de activiteiten van Ladies Circle Nederland kan terecht op de website www.ladiescircle.nl

Einde persbericht