Gemeente Amsterdam



Renovatie Rijksmuseum

Informatie/zienswijzenavond 11 september 2006

31 augustus 2006
-
Stadsdeel Oud-Zuid

Stadsdeel Oud-Zuid behandelt de vergunningaanvragen voor de renovatie en vernieuwing van het Rijksmuseum. Het Dagelijks Bestuur van dit stadsdeel legt in het kader daarvan een tweetal stukken ter visie vanaf 7 september: het voornemen tot verlening van vrijstelling van het bestemmingsplan en het Milieueffectrapport. U kunt hierop reageren.

Het bouwplan van het Nieuwe Rijksmuseum is gedeeltelijk in strijd met het bestemmingsplan. Er is daarom een vrijstelling van het bestemmingsplan nodig. Het Rijksmuseum heeft een milieueffectrapportage (MER) uitgevoerd, waarin kort gezegd de effecten van de bouwplannen op het milieu zijn weergegeven.

U kunt reageren op het voornemen tot vrijstelling van het Rijksmuseum mei 2003 bestemmingsplan en de MER door mondeling of schriftelijk uw zienswijze aan het Dagelijks Bestuur te geven. Bijbehorende stukken liggen ter inzage op de stadsdeelkantoren op de Koninginneweg 1 en Karel du Jardinstraat 65.

Uitnodiging

Om u nader te informeren organiseert het stadsdeel op maandag 11 september een informatiebijeenkomst waarbij presentaties worden gegeven over de plannen en vergunningprocedures. Stadsdeelvoorzitter Egbert de Vries is aanwezig en licht de rol van het stadsdeel toe.

Het Rijksmuseum en het Architectenbureau Cruz y Ortiz vertellen over de verbouwing en nieuwbouw van het museum. Er is ook volop gelegenheid om vragen te stellen. Na de pauze is het mogelijk uw zienswijze mondeling of schriftelijk in te dienen.
* Datum: maandag 11 september 2006
* Locatie: Hilton Hotel, Apollolaan 138 in Amsterdam * Tijd: 19:30 uur, inloop vanaf 19:00 uur

Zienswijze geven

Als u niet op de avond aanwezig kunt zijn, kunt u uw reactie zowel schriftelijk als mondeling geven. Uw zienswijze over het voornemen tot vrijstelling van het bestemmingsplan en/of de MER dient uiterlijk 18 oktober binnen te zijn. Dit kan:
* Schriftelijk:
Het Dagelijks Bestuur van Stadsdeel Oud-Zuid Postbus 51160
1007 ED Amsterdam
* Mondeling:
Voor de vrijstelling van het bestemmingsplan kunt contact opnemen met de afdeling Vergunningen (tussen 09.00 -12.00 uur)en voor de MER met de afdeling Economie en Ruimte, beide via telefoonnummer 020 - 678 1678

Meer informatie

Het stadsdeel heeft een folder gemaakt over de procedures die gevolgd moeten worden om de diverse vergunningen (zoals de bouwvergunning, de milieuvergunning, de monumentenvergunning) af te kunnen geven. U kunt deze downloaden via de website van Stadsdeel Oud-Zuid of ophalen bij een van de stadsdeelkantoren van Stadsdeel Oud-Zuid.

Kijk voor meer informatie ook op de website van Stadsdeel Oud-Zuid: www.oudzuid.amsterdam.nl (>Bouwen en Bouwprojecten>Rijksmuseum)