Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING
Den Haag, 31 augustus 2006

Lekkere en eerlijke koffie in inloophuizen

Cordaid, Café de Origen en inloophuizen slaan handen ineen

Betaalbare, lekkere, eerlijke en biologische koffie schenken in 175 inloophuizen in heel Nederland. Dat is het doel van een project waarbij ontwikkelingsorganisatie Cordaid, Café de Origen, Netwerk Urban Mission (NUM), Inloop Centra Beraad (ICB) en LOND (drugspastoraat) hun handen ineen hebben geslagen.

Momenteel schenken veel inloophuizen in Nederland goedkope koffie. Door koffie te schenken van Café de Origen worden koffieboeren in ontwikkelingslanden gesteund. Bovendien vergroot het de betrokkenheid van de deelnemende organisaties en hun achterbannen bij de problematiek van koffieboeren in Afrika en Latijns-Amerika. Daarnaast wordt met dit project de aandacht gericht op de problematiek van dak- en thuislozen, drugsverslaafden, eenzame en kwetsbare mensen die moeilijk aansluiting vinden met de Nederlandse samenleving. Tenslotte sluit koffie als symbool voor aandacht, ontmoeting en warmte goed aan bij de aard van dit project, dat mogelijk is gemaakt door en een initiatief is van Cordaid.

De deelnemende organisaties proberen serviceclubs en bedrijven uit de omgeving van de inloopcentra te betrekken als sponsor van de koffie. Hiermee wordt het financiële draagvlak van de inloophuizen verbreed.

Op 7 september a.s. wordt het project feestelijk gelanceerd in inloopcentrum De Wijkplaats in Utrecht. Het programma is als volgt:


13.30 14.00 Ontvangst met Ethiopische koffieceremonie (doorlopend wordt Café de Origen geschonken)
14.00 - 14.10 Opening door Wim van Til namens de inloophuizen
14.10 - 14.15 Ceciel Funnekotter (inloophuis De Wijkplaats )
14.15 14.25 Presentatie door NUM/ICB/LOND

14.25 - 14.30 Presentatie Café de Origen (Jane Aerts)
14.35 14.40 Presentatie door Lilianne Ploumen (directeur internationale programma s Cordaid)
15.40 14.45 Officiële lancering project door Ria Vink, koffiejuffrouw van De Wijkplaats
14.45 17.00 Borrel met hapjes

U bent van harte uitgenodigd voor de lancering van dit project.

Noot voor de redactie