Gemeente Tilburg

Burgeronderzoek Tilburg begin september

Over centrumgebruik, cultuurvoorzieningen, integratie, politiek en digitale dienstverlening

Begin september houdt de gemeente Tilburg weer het jaarlijkse burgeronderzoek, een schriftelijk onderzoek onder de inwoners van Tilburg. Dit jaar worden onder meer vragen gesteld over het centrum van Tilburg, het gebruik van cultuurvoorzieningen, integratie, de Tilburgse politiek en de digitale dienstverlening van de gemeente Tilburg.

In totaal krijgen ongeveer 3.500 inwoners van 18 jaar en ouder op 7 september a.s. een vragenlijst toegezonden. Tot vrijdag 22 september hebben zij de tijd om het vragenformulier in te vullen en op te sturen.

Het gemeentebestuur van Tilburg streeft ernaar een beleid te voeren dat is afgestemd op de wensen en behoeften van de inwoners van Tilburg. Daarom houdt de gemeente regelmatig een burgeronderzoek. Met de informatie die uit het onderzoek komt kan het gemeentebestuur beter inspelen op de wensen van de inwoner en gebruikers van allerlei voorzieningen. De medewerking van inwoners is dan ook van groot belang.

Burgerpanel

Naast het burgeronderzoek heeft de gemeente sinds begin dit jaar een burgerpanel. Dit is een panel waarin Tilburgers via een enquête op internet hun mening kunnen geven over uiteenlopende onderwerpen. Inmiddels hebben zich al zo'n 900 inwoners aangemeld als deelnemer van het panel. Ook deze mensen krijgen binnenkort een aantal vragen uit het burgeronderzoek voorgelegd.

Voor de pers:
Stephanie Peters, gemeente Tilburg, telefoon 013-542 86 77; Esy Hoek, gemeente Tilburg, telefoon 013-542 88 35.

Bezoekadres
Stadhuisplein 130

Postadres
Postbus 90155
5000 LH Tilburg

Doorkiesnummer
013 542 88 35
Faxnummer
013 542 90 71