Gemeente Arcen en Velden


Open dag gemeentearchief Venlo voor inwoners van Arcen, Lomm en Velden.

De gemeente Venlo gaat met de gemeente Arcen en Velden een samenwerkingsovereenkomst aan rondom de historische archieven van beide gemeenten.

Op donderdag 7 september zullen burgemeester Bruls van Venlo en burgemeester van der Zaag van Arcen en Velden tijdens een bijeenkomst in het Gemeentearchief Venlo een Dienstverleningsovereenkomst ondertekenen.

Het Gemeentearchief Venlo gaat de archieven van Arcen en Velden beheren en de dienstverlening verzorgen. Dat betekent dat de archieven voortaan in de Venlose archiefdepots zullen worden opgeslagen en dat de gebruikers van de archiefstukken voortaan gebruik kunnen maken van de studiezaal aan de Dokter Blumenkampstraat 1.

Voor de inwoners van Arcen en Velden betekent dat onder meer dat de archieven voortaan zonder afspraak gedurende een veel groter aantal uren per week (nl. 36) dan voorheen kunnen worden geraadpleegd. De archiefstukken zijn herverpakt en ten dele gemicrofilmd; de toegangen van het archief zijn binnenkort raadpleegbaar via internet.

Na de ondertekening van de Dienstverleningsovereenkomst vindt in het archief een Open Dag plaats. Een ieder is welkom om in het archief een kijkje achter de schermen te nemen; zo zijn de archiefdepots die dag bij hoge uitzondering ook toegankelijk voor het publiek. Een aantal bijzondere stukken uit de Arcense archieven wordt die dag tentoongesteld.

De Open Dag begint op donderdag 7 september a.s. om 17.15 uur en eindigt om 19.00 uur. Het gemeentearchief van Venlo is gevestigd aan de Dokter Blumenkampstraat 1 te Venlo.

Gemeentearchief Venlo
Dokter Blumenkampstraat 1
5914 PV Venlo
077 ­ 3219515
archief@venlo.nl
http://archief.venlo.nl