Gemeente Dordrecht


---

Opening Landelijke Monumentendag vindt plaats in Dordrecht

Thema is FEEST!

Hanneke van Asdonck

De Stichting Open Monumentendag heeft Dordrecht gekozen om dit jaar de officiële landelijke opening van de Monumentendag te houden. De opening vindt plaats op 7 september in schouwburg Kunstmin. Dat de keuze dit jaar op Dordrecht is gevallen is niet zo verwonderlijk. Dordrecht heeft ruim 1.000 monumenten, is de oudste stad van Holland èn de mooiste stad van Holland. De gasten worden op feestelijke wijze begroet en wandelen door de stad, waar op het Hof 1572, het jaar waarin de Eerste Vrije Statenvergadering plaatsvond, wordt gepresenteerd.

De officiële ontvangst is in Kunstmin met als gast Professor Mr. Pieter van Vollenhoven, voorzitter van het Nationaal Restauratiefonds. Hij verricht de opening van de 20ste Landelijke Open Monumentendag.

Het Cultuurfonds van het Bouwfonds zal traditiegetrouw een speciaal restauratieproject van de organiserende gemeente, dit jaar Dordrecht, financieel ondersteunen. De heer Rutgers, CEO van het Bouwfonds, maakt tijdens zijn speech bekend welk Dordts project is uitverkoren.

Dordt Monumenteel viert feest
Dordt Monumenteel maakt al jaren deel uit van de Landelijke Open Monumentendag. Het thema is FEEST! En daarom worden verschillende monumenten van feest, ontspanning en vermaak gratis voor het publiek opengesteld: zoals schouwburg Kunstmin, cafés, hotels, dorpshuizen en sociëteiten. Maar er is ook muziek op straat en in monumenten. Dit evenement opent op vrijdagavond feestelijk met vuurwerk bij het Groothoofd en optredens van Big Bands. Op zaterdag is het Draaiorgelfestival met ruim dertig draai-, kermis- en dansorgels en er zijn tal van monumenten te bezichtigen. Zondag is er straattheater en een kunstmarkt.
Het gratis programmaboekje Dordt Monumenteel is verkrijgbaar bij de VVV, Stationsweg 1, telefoon 0900-463 68 88.

www.dordrecht.nl

www.bouwfonds.nl/feest

www.vvvdordrecht.nl

Redactie
Hanneke van Asdonck
Communicatie

telefoon (078) 639 62 36

email jj.van.asdonck@dordrecht.nl

Informatie
Hanneke van Asdonck