Platform Detailhandel Nederland

Manifestatie Platform Detailhandel Detailhandel & Veiligheid' donderdag 7 september 2006 perscentrum Nieuwspoort

Manifestatie Platform Detailhandel Detailhandel & Veiligheid' Datum: donderdag 7 september 2006

Tijd: 15.00 - 17.00 uur

Locatie: Internationaal perscentrum Nieuwspoort

Tijdens de Manifestatie wordt het onderzoek 'Winkelcriminaliteit in Europa: Vergelijkend onderzoek tussen Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk' gepresenteerd. Deze landen vertegenwoordigen 45% van de detailhandelomzet in de Europese Unie. Opvallend in de strijd tegen winkelcriminaliteit is dat het Verenigd Koninkrijk als lichtend voorbeeld fungeert. Door meer en betere samenwerking met de overheid is de schade veroorzaakt door winkelcriminaliteit veel lager dan in Nederland, België en Duitsland.

Ook zijn er andere voorbeelden uit België en Duitsland die in Nederland zeker opvolging moeten krijgen.

Winkelcriminaliteit is een veelkoppig monster. In Nederland was de schade in 2005 door winkelcriminaliteit bijna 1 miljard euro. 1 op 7 winkels wordt jaarlijks geconfronteerd met agressie en geweld, een cijfer dat stijgende is! En dagelijks worden 2 à 3 winkels overvallen.

Na de presentatie van het onderzoek vindt dan ook een sprekend debat plaats tussen de Tweede Kamerleden Sybrand van Haersma Buma (CDA), Pauline Smeets (PvdA) en Frans Weekers (VVD) en Platform co-voorzitter Herman van der Geest o.l.v. Ferry Mingelen. Met het oog op de verkiezingen en de toezeggingen in de verkiezingsprogramma's wordt dit zeker een spannend debat!

Wij nodigen u graag uit om bij deze gelegenheid aanwezig te zijn. U kunt de antwoordkaart opsturen of een e-mail sturen met vermelding van uw naam, organisatie en telefoonnummer.

Met vriendelijke groet,
Platform Detailhandel Nederland

Ilya Bruggeman
Public Relations

Platform Detailhandel Nederland
Overgoo 11
Postbus 262
2260 AG Leidschendam
T +31 (0)70 - 320 23 45
F +31 (0)70 - 327 87 97
E ilya@platformdetailhandel.nl
www.platformdetailhandel.nl