Gemeente Alkmaar


Dit is een gezamenlijk persbericht van de
Gemeente Alkmaar en VVV Schiereiland Noord-Holland

Alkmaar, 4 september 2006

Alkmaar klaar voor Ladies' Circle

Van 7 tot 10 september houdt Ladies' Circle International, onder het motto 'Say Cheese', in Alkmaar haar jaarlijkse internationale jaarvergadering. Ruim 700 vrouwen uit vier werelddelen nemen hieraan deel.

Vooruitlopend op de officiële start van dit evenement ontvangt burgemeester Van Rossen op dinsdag 5 september om 16.30 uur in het stadhuis, de besturen van Ladies' Circle International en Ladies' Circle Nederland, samen met het organiserend comité.

De officiële start van de jaarvergadering is op donderdag 7 september. Alle dames lopen in nationaal kostuum van het Waagplein, om 18.00 uur, naar de Grote Sint Laurenskerk. Ook de 30 heren die aan een partnerprogramma deelnemen, zijn hierbij aanwezig. Vrijdagmorgen 8 september bezoeken de gasten de laatste kaasmarkt van dit seizoen.

VVV Schiereiland Noord-Holland

De VVV heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van het programma. Zo heeft de VVV zowel de overnachtingen als de excursieprogramma's geregeld. De gasten zijn ondergebracht in Alkmaar, Bergen, Heiloo en Egmond. In totaal zijn dat 2500 overnachtingen.

De dames brengen veel tijd door in Alkmaar. In de kaasstad is dan ook een afwisselend excursieprogramma samengesteld. Daarnaast is, gezien het internationale samenstelling van de gasten, gekozen voor 'Typisch Holland-excursies'. Zo is er een Triangle Tour Noord-Holland, een excursie naar Volendam en Marken - inclusief klederdrachtfoto. Maar ook Amsterdam behoort tot het aanbod.

Ladies' Circle

Ladies' Circle is een wereldwijd netwerk van serviceclubs voor vrouwen tot 45 jaar. In Nederland zijn er, naast de overkoepelende Ladies' Circle Nederland, 54 circles. Met het organiseren van activiteiten zamelen de dames geld in voor goede doelen. Zo ondersteunt Ladies' Circle Nederland Pink Ribbon (aandacht voor borstkanker), Metakids (kinderen met een stofwisselingsziekte), Mappa Mundo (huis voor terminale zieke kinderen), Stichting Fibrose kinderen Op Kamp en SOS kinderdorpen.

Er reizen 24 Belgische dames vanuit België op de fiets naar Alkmaar, waar zij woensdagmiddag 6 september aankomen. Zij laten zich voor die sportieve daad sponsoren en zamelen ook daarmee geld in voor een goed doel. Zie ook www.ladiescircle.nl