Gemeente Rotterdam

Bestuursdienst

Concerncommunicatie

Bezoekadres: Stadhuis

Coolsingel 40 Rotterdam

Postadres: Postbus 70012

3000 KP Rotterdam

5 september 2006

Beste Rotterdamse ideeën gehonoreerd

Op donderdag 7 september start wethouder Kaya het Rotterdam Idee op, met de lancering van de website en de uitreiking van prijzen aan de eerste tien projecten die in het kader van het Rotterdam Idee worden aangemoedigd. De website wordt een marktplaats voor ideeën die door Rotterdammers worden aangedragen en bijdragen aan de verbetering van de directe leefomgeving.

In het 100 dagenprogramma stelde het college een fonds voor om kleinschalige particuliere initiatieven in de stad te stimuleren. De eerste tien initiatieven zijn binnen 100 dagen gehonoreerd.

De ideeën die zijn beloond zijn heel uiteenlopend van aard. Zo zijn er voorstellen voor een ruilwinkel met een kleine werkplaats, een 'ken uw buurtfeest' en de beschildering van een kale muur bij een speelplaats door de kinderen zelf.

Het Rotterdam Idee is hier de verdere uitvoering van. Rotterdammers worden uitgenodigd om een bijdrage aan hun stad te leveren door met creatieve en inspirerende ideeën te komen. Het moet dan om ideeën gaan die goed uitvoerbaar zijn en ontwikkeld en uitgevoerd worden door bewoners samen. De initiatieven kunnen via de interactieve website worden ingediend.

U bent van harte welkom. Om 12.15 uur is de ontvangst. Het programma start om

12.30 uur.

Adres:

Wijktheater 't Kapelletje

Van der Sluysstraat 176

3033 SR Rotterdam

noot voor de redactie/