Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

TUINIDEE BREDA VIERT HET VROEGE NAJAAR RONDOM KASTEEL BOUVIGNE

Inspirerende en groene beurs: donderdag 7 tot en met zondag 10 september

Breda, woensdag 6 september 2006 - Vanaf morgen tot en met zondag 10 september vindt rondom Kasteel Bouvigne de najaarseditie van TuinIdee Breda plaats. De publieksbeurs nabij het Mastbos staat ditmaal in het teken van het vroege najaar. Tuinliefhebbers kunnen op de beurs naar groenspreekuren van tuinontwerpers en -architecten. Daarnaast zijn er diverse workshops, een speelbos voor kinderen en biologische kookdemonstraties met typische najaarsgerechten.

Morgen start rondom Kasteel Bouvigne nabij het Mastbos publieksbeurs TuinIdee Breda. Tijdens de beurs - die duurt tot en met zondag 10 september - staat de vroege najaarstuin centraal. Eline Havermans van TuinIdee Breda: "Wij willen bezoekers graag op een interactieve manier laten zien dat ook het najaar een mooie periode is om in de tuin te werken en te ontspannen. Dat doen we door het geven van diverse workshops, het tonen van inspirerende tuinen en doorlopende groenspreekuren". Tijdens de groenspreekuren kunnen bezoekers met hun vragen over tuinieren terecht bij ontwerpers en tuinarchitecten. Deze kenners van BRAVVO (Brancheorganisatie Voor Vormgevers en Ontwerpers) geven advies en maken een eerste tuinschets. "Hiervoor is het handig als geïnteresseerde bezoekers beeldmateriaal van hun huidige tuin meenemen". Tijdens TuinIdee maken bezoekers ook kans op het winnen van een compleet nieuw tuinontwerp.

Wandelingen en fietsroutes

Door de unieke locatie van Kasteel Bouvigne zijn bezoekers van TuinIdee Breda vooraf of na afloop in de gelegenheid een wandeling te maken door de schitterende kasteeltuinen of te fietsen door het Brabantse landschap. Op de website van TuinIdee (www.tuinidee.nl) vinden bezoekers meer informatie over een speciaal fietsarrangement.

TuinIdee Breda

TuinIdee Breda is geopend van donderdag 7 tot en met zondag 10 september van 10.00 uur tot 18.00 uur. De entreeprijs voor volwassenen is ¤ 8,- per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis (mits onder begeleiding van een volwassene). Voor kinderen is er speciaal speelbos gecreëerd.


---