Gemeente Stadskanaal

Vergadering Commissie Wmo (Wet Maatschappelijke Ondersteuning)

De commissie vergadert op donderdag 7 september 2006 en begint om 19.30 uur. De vergadering van deze commissie is openbaar en u als inwoner of vertegenwoordiger van organisatie bent van harte uitgenodigd om hierbij te zijn.

Op de agenda staat Informatief:

* Landelijke ontwikkelingen

* Regionale ontwikkelingen

* Stand van zaken lokaal; waaronder: - Plan van aanpak Communicatie
- Informatieavond voor burgers/instanties - Wmo-verordening - Zienswijzen - Meerjarenbeleid en -begroting - Ingekomen stukken

Ter bespreking

* Nulmeting

De stukken, behorende bij deze agenda, liggen ter inzage in het publieksbureau in het gemeentehuis.

Gemeenteraadsvergadering

De gemeenteraad vergadert op maandag 11 september 2006 en begint om 19.00 uur. De vergadering van de raad is openbaar en u wordt van harte uitgenodigd om de vergadering te bezoeken. Op de agenda staat:

Besluitvormend met debat

* Subsidieaanvraag voor de restauratie van de toren van de Hervormde Kerk aan de Semsstraat

* Jaarverslag en jaarrekening 2005 en verzoek onderzoek verzelfstandiging Algemene Muziekschool "Zuid-Groningen"
* Subsidieprogramma 2007

Besluitvormend met debat

* Grondverkoop Autobedrijf Tjeerdsma Stadskanaal bv
* Deelname aan het experiment "Stemmen in een Willekeurig Stemlokaal" voor de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november 2006 en voor de Provinciale Statenverkiezingen op 7 maart 2007
* Beëindiging Gemeenschappelijke Regeling Indicatieorgaan Zuid Groningen

De stukken, behorende bij deze agenda, liggen ter inzage in het publieksbureau in het gemeentehuis.

Bouwplannen

Er zijn lichte en reguliere bouwvergunningen met ieder een eigen beslissingstermijn. Deze termijnen zijn voor een lichte bouwvergunning zes weken en voor een reguliere bouwvergunning twaalf weken. In de periode van 25 t/m 31 augustus 2006 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.

Stadskanaal

* Julianastraat 6, het uitbreiden van de woning, d.d. 25 augustus
* Veenstraat 26, het plaatsen van een reclamebord, d.d. 31 augustus

Alteveer

* Höchterweg 8, het bouwen van een paardenstal, d.d. 29 augustus
* Beumeesweg 54A, het uitbreiden van de woning, d.d. 29 augustus
* Dwarsstukkerweg 4, het slopen van een schuur, d.d. 31 augustus

Mussel

* Zandtangerweg 70, het uitbreiden van de woning, d.d. 31 augustus
* Kopstukken 57, het slopen van een schuur, d.d. 25 augustus
* Laakstraat 2, het bouwen van een garage, d.d. 31 augustus

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de maandag van alle even weken om 13.30 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belangstellenden kunnen zich melden bij de receptie. De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436. Voor nadere informatie over deze bouwplannen kunt u contact opnemen met bouw, milieu en bijzondere wetten, de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Wet milieubeheer

In het publieksbureau van de Gemeente Stadskanaal liggen vanaf heden ter inzage de de openbare kennisgeving en beschikking inzake de aanvraag van:

* Maatschap Migchels, in Onstwedde. Het gaat om een revisievergunning (een nieuwe de gehele inrichting omvattende vergunning) voor een pluimveehouderij en akkerbouwbedrijf aan de Veenhuizerweg 6 in Onstwedde.

Burgemeester en wethouders hebben een positief besluit genomen. In het belang van de bescherming van het milieu zijn er voorschriften gesteld. Zowel de aanvrager als de betrokken adviseurs kunnen tegen deze beschikking beroep instellen. Ook degenen die op tijd een zienswijze tegen de ontwerpbeschikking hebben ingebracht, kunnen beroep instellen. Dat geldt ook voor belanghebbenden die aantonen dat ze redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om op tijd hun zienswijze in te brengen.

U kunt uw eventuele beroepschriften tegen de in deze bekendmaking genoemde beschikking vóór 18 oktober 2006 indienen bij de Voorzitter van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Mocht u een spoedeisend belang hebben, dan kunt u in uw beroepschrift ook verzoeken om een schorsing van de beschikking of om het treffen van een voorlopige voorziening. Als de Raad van State positief beslist over de beschikking, wordt deze onherroepelijk. Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer G.J. Jansen. Zijn telefoonnummer is (0599) 631 605.

Kapvergunningen

Op 5 september 2006 zijn de volgende kapvergunningen verleend:
* Stadskanaal Steenhouwer 20 50 bomen

* Utrechtselaan 15 2 bomen

* Praamweg 13 1 boom

Bezwaren tegen deze besluiten kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening, bij burgemeester en wethouders worden ingediend.

Kledinginzameling

In de weken van maandag 11 en 18 september zamelt Werkstad BV kleding in. Vanaf 8.30 uur kan de kleding in zakken en goed zichtbaar bij de weg gezet worden. De routes zijn als volgt ingedeeld:

Maandag 11 september

Stadskanaal Noord, Waterland, Stadskanaal Centrum, Parkwijk, Industrieterrein Dideldom en Bedrijvenpark Stadskanaal

Dinsdag 12 september

Stadskanaal Maarstee, Maarswold, De Hagen, Maarsveld, De Borgen, Vogelwijk

Woensdag 13 september

Musselkanaal, Ceresdorp

Maandag 18 september

Alteveer, Onstwedde, Smeerling

Dinsdag 19 september

Mussel, Kopstukken, Vledderhuizen

Kijk op
de http://www.stadskanaal.nl/Wonen_&_Leven/Afval_en_inzameling/Kleding routes voor alle kledingroutes op alfabetische volgorde.

Algemene muziekschool Zuid-Groningen

Binnenkort starten de volgende workshops:

Djembé / Afrikaanse trommel

Docent: Moussé Pathé M'Baye

Kosten: EUR 74 voor 10 lessen van 1 uur

Lesplaats: Stadskanaal

De eerste les is op woensdag 20 september

Woensdag 13 september om 19.00 uur is er een gratis introductieles.

Workshop Trekharmonica

Voor iedereen die het leuk lijkt om op een trekharmonica te spelen. Het instrument kan via de docent gehuurd worden.

Docent: Harry Dijkstra

Kosten: EUR 74 voor 10 lessen van 1 uur

De eerste les voor beginners is op maandag 2 oktober. Gevorderden starten op maandag 25 september. Maandag 18 september om 19.00 uur is er een gratis introductieles.

Workshop Zang popmuziek

Zing je graag en hou je van popmuziek dan is dit iets voor jou. Je zingt en leert om je stem te gebruiken. Je moet wel minimaal 12 jaar zijn.

Docent: Marcela Hendriks

Kosten: EUR 74 voor 10 lessen van 1 uur

De eerste les is op maandag 25 september

Maandag 18 september om 19.30 uur is er een gratis introductieles.

Bovenstaande introductielessen worden gegeven in de Muziekschool aan het Raadhuisplein 2 in Stadskanaal.

Muziek voor verstandelijke gehandicapten

In groepjes van 6 tot 7 personen wordt er gezongen en muziek gemaakt. De groep komt om de 14 dagen bij elkaar.

Docent: Marjolein van Kempen

Kosten: 6 lessen voor de kerstvakantie EUR 37,50

8 lessen na de kerstvakantie EUR 50

Lesplaats: Stadskanaal

Verder is beperkte inschrijving is nog mogelijk voor de volgende instrumenten: Accordeon, blokfluit, hobo, piano, slagwerk en trompet. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend binnenlopen bij de Muziekschool aan het Raadhuisplein in Stadskanaal, bellen met T 0599
- 631 700 of onze website bezoeken: www.muziekschool-zuidgroningen.nl.

`Dieverdoatsie op 't Knoal' tijdens Open Monumentendag

Zaterdag 9 september is het weer landelijke Open Monumentendag. In Stadskanaal organiseren de bibliotheek, de Algemene Muziekschool Zuid-Groningen en het Comité Open Monumentendag Stadskanaal `Dieverdoatsie op 't Knoal'. Een feestelijke boottocht met de Snikke op het Stadskanaal. De tocht gaat van het Streekhistorisch Centrum naar de Drouwenermond en terug naar de Watertoren. Er zijn er diverse optredens van musici en de dichter J.P. Rawie draagt voor. Vanwege het beperkte aantal plaatsen moet u zich vooraf aanmelden voor de vaartocht. Kaarten à EUR 7,50 per persoon zijn verkrijgbaar bij de Openbare Bibliotheek in Stadskanaal en bij de VVV in Stadskanaal. Bij aanmelding ontvangt u het volledige programma.

Ook voor bezoekers die zich niet voor de vaartocht hebben opgegeven, is de Watertoren deze dag geopend. Bovenop de toren treedt vanaf 14.30 uur het koperensemble op. Niet alleen op de Watertoren is vertier, ook in de Watertoren. Hier vindt een uniek gezamenlijk optreden van twee koren plaats, namelijk het Vocaal ensemble Cantabilé en het Vocaal ensemble Chaverim. Daarnaast is er een fototentoonstelling ingericht over `Feest en vermaak in de Kanaalstreek'. De watertoren is van 10.30 tot 16.30 gratis toegankelijk, ook tijdens de optredens! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Openbare bibliotheek Stadskanaal T (0599) 614 874.

Voorbereidingsbesluit bestemmingsplan Musselkanaal

Burgemeester en wethouders van Stadskanaal maken bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 5 september 2006 heeft verklaard, dat een herziening van het bestemmingsplan Musselkanaal wordt voorbereid voor het hele plangebied, dat globaal wordt begrensd door de Tolheksweg, het Tweede Boerendiep, de Telefoonweg, de Schoollaan, de Horsten, de Kruisstraat, het A.G. Wildervanckkanaal, het Mussel-A-kanaal, de Kerklaan en de grens met de gemeente Borger-Odoorn, een en ander zoals aangegeven op de bij het raadsbesluit behorende tekening.

Het voorbereidingsbesluit is genomen om ongewenste ontwikkelingen tegen te gaan. Het besluit treedt in werking op 6 september 2006 en ligt vanaf 7 september 2006 met bijbehorende tekening voor een ieder ter inzage in het publieksbureau van het gemeentehuis, Raadhuisplein
1, in Stadskanaal. Belanghebbenden kunnen vanaf 7 september 2006 tot 19 oktober 2006 een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad, postbus 140, 9500 AC Stadskanaal. Belanghebbenden die bezwaar indienen kunnen ook een voorlopige voorziening aanvragen bij de President van de Rechtbank in Groningen. In dit laatste geval is griffierecht verschuldigd. Stadskanaal, 6 september 2006. Burgemeester en wethouders voornoemd, J.J. Stavast, burgemeester K.J. Havinga, secretaris.


* 06 september 2006