Zonnebloem Linq nieuw platform voor gehandicapte jongeren

De zonnebloem

Dat de Zonnebloem er alleen maar voor ouderen is, is een grote misvatting. Want de Zonnebloem organiseert al jaren activiteiten en vakanties voor mensen met een handicap onder 45 jaar. Daarom lanceert de vrijwilligersorganisatie onder een nieuwe merknaam en visuele identiteit haar activiteitenprogramma voor jongeren De Zonnebloem LinQ, het trefpunt voor iedereen met en zonder lichamelijke beperking. De website wordt samen met de jongeren geopend door de comedygroep Op Sterk Water en Mis(s) Nederland Roos tijdens het Zonnebloem LinQ goes Live Event op op 7 september aanstaande in Hotel Arena in Amsterdam. Aanvang 19.00 uur.

De Zonnebloem heeft een nieuw communicatieconcept ontwikkeld voor het jongerenprogramma van de Zonnebloem. De interactieve website, met daarop een greep uit het activiteitenaanbod, is het meest in het oogspringende resultaat. Op de nieuwe digitale ontmoetingsplaats kunnen jongeren met of zonder lichamelijk beperking elkaar ontmoeten, leren kennen en samen er op uit trekken. Zo is een forum en een chatroom aanwezig.

Werkgroepen
Onder de vleugels van de Zonnebloem zijn inmiddels ruim dertig zogenoemde werkgroepen actief in het land die zich specifiek richten op een jongere doelgroep. Deze werkgroepen bestaan uit vrijwilligers, al dan niet met een lichamelijke beperking. Samen met het landelijke bureau zetten zij jaarlijks ruim twee à driehonderd activiteiten op voor jongeren tot en met 45 jaar. Volgend jaar staan in elk geval vier landelijke en vijf provinciaal georganiseerde jongerenreizen op het programma. Deze vakanties zijn bedoeld voor mensen die afhankelijk zijn van intensieve hulp en medische verzorging. De Zonnebloem wil het jongerenactiviteiten-pakket graag verder uitbreiden en hoopt via deze nieuwe website meer mensen te bereiken, die zich willen aansluiten als vrijwilliger of willen deelnemen aan de Zonnebloem LinQ-activiteiten.

Merkidentiteit
De Zonnebloem LinQ staat in de eerste plaats voor krachtig, integer en betekenisvol; de kernwaarden van de Nationale Vereniging de Zonnebloem. De Zonnebloem LinQ wil graag contact tussen jongere gehandicapten en jonge mensen zonder handicap bevorderen; op basis van gelijkwaardigheid en gelijke interesses. Daarnaast betekent de Zonnebloem LinQ verwantschap, schakel, gewaagd, slim, maar ook 'verbinding' met internet en websites; het platform waar mensen over de hele wereld met elkaar in contact komen. De Zonnebloem LinQ is geen publieke datingsite.