Gemeente Tilburg

Datum
6 september 2006

Thema-avond Open Monumentendag 2006

Lezingen over 'Feest' in Studio, vanaf 19.00 uur, toegang gratis

Donderdag 7 september wordt om 19.30 uur in de Studio van de Schouwburg met een feestelijke thema-avond het startsein gegeven voor de Open Monumentendag 2006 die op zondag 10 september in Tilburg wordt gehouden.

Het landelijke thema van de Open Monumentendag is dit jaar 'Feest'. Donderdagavond zullen dan ook twee deskundigen op dit gebied een lezing houden. Leo Pot (directeur Theaters Tilburg) vertelt over het beheren van monumentaal erfgoed, Prof. dr. Gerard Rooijakkers (bijzonder hoogleraar in de Nederlandse etnologie) vertelt over "Vieren en herinneren, feest en cultuur in Brabant." De zaal is open vanaf 19.00 uur, iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Open Monumentendag Tilburg

Ook op zondag 10 september wordt het thema 'Feest' volop in de schijnwerpers gezet. Tussen 10.00 en 17.00 uur openen 25 monumenten hun deuren. Hieronder zijn enkele gebouwen die specifiek voor het doel 'feest' zijn ontworpen, zoals cafés, bioscopen en de zalen voor de talloze toneelgroepen en muziekgezelschappen. Maar ook enkele religieuze monumenten nemen dit jaar weer deel. Kortom: de Open Monumentendag is een mooie kans om bekende én onbekende religieuze en feestelijke monumenten in Tilburg eens van dichtbij te bekijken.

Actueel programma

Kijk voor een actueel programma van de Open Monumentdag 2006 op www.tilburg.nl en op de aankondigingen bij de opengestelde monumenten. Daarnaast is er ook een gratis folder verkrijgbaar bij de gemeentelijke stadswinkels, de VVV, de filialen van openbare bibliotheek in Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout, het Audax Textielmuseum Tilburg en het Regionaal Archief Tilburg. Ook is de folder te downloaden via www.tilburg.nl

Voor de pers:
Stephanie Peters, Gemeente Tilburg, Afdeling Communicatie, 013 542 86 77

---- --