Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Bedrijfsinbraken

Achterhoek, 07-09-2006 o In de avond van dinsdag 5 september is op diverse plekken in de Achterhoek ingebroken in bedrijfspanden. De politie heeft de inbraken in onderzoek en verzoekt eventuele getuighen contact op te nemen.

De politie heeft aangifte opgenomen van een inbraak bij een bedrijf aan de Logistiekweg in Doetinchem. Er wordt niets vermist.Men kwam het pand binnen door de toegangsdeur te verbreken. Eenmaal binnen werd een deur ingetrapt waarna met een bemachtigde sleutel een kluisje werd geopend. Deze bleek echter leeg te zijn, waarna men het pand weer verliet.

Een 46 jarige inwoner van Doetinchem deed aangifte van inbraak in een bedrijfspand aan de Guldenweg in Varsseveld.Deze inbraak vond op 5 september 2006, tussen 15.00 en 22.15 uur plaats. Na het openbreken van het slot van een toegangsdeur werd uit een kistje een hoeveelheid geld weggenomen. Aan de Guldenweg vond nog een inbraak plaats. Omstreeks 22.05 uur ging daar het alarm af en bij controle bleek, dat ook hier het slot van de toegangsdeur was geforceerd. Hier wordt niets vermist.

In Lichtenvoorde vond omstreeks 22.55 uur een inbraak plaats in een bedrijfspand aan de Galileistraat. Na verbreking van de toegangsdeur is uit het pand een hoeveelheid geld weggenomen. Een 48 jarige inwoner van Lichtenvoorde deed aangifte.

Aan de Varsseveldseweg in Lichtenvoorde werd de zijdeur van een bedrijfspand opengebroken. Het is nog niet bekend wat er is weggenomen, aangifte moet nog worden opgenomen.

In Groenlo werd die avond, rond 23.10 uur ingebroken in een pand aan den Sliem. Een 50 jarige inwoner van Groenlo deed aangifte van het feit, dat de toegangsdeur was opengebroken. Er wordt hier niets vermist.

Tot slot werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Kiefteweg in Eibergen. Een 56 jarige inwoner van Groenlo deed hiervan aangifte. Na het openbreken van de voordeur werden in het pand diverse binnendeuren opengebroken. Uiteindelijk ging men weg met een hoeveelheid geld.

De politie onderzoekt de inbraken en ondanks het feit, dat het om een serie gaat, bestaat het vermoeden dat meerdere dieven die avond op pad zijn geweest en dat er niet direct sprake is van een groep die op inbrekerspad is geweest.