Ingezonden persbericht


Nieuwe spellingmethode via flitsaanbieding

Muiswerk Educatief, uitgever en ontwikkelaar van diagnostische computerprogramma's voor het onderwijs, introduceert het adaptieve computerprogramma Flitsend Spellen 1. Dit programma biedt een intensievere en meer motiverende aanpak om te leren spellen.

Flitsaanbieding

Letters, lettercombinaties en later woordjes, worden kort geflitst (300 msec), waarna de leerling het geflitste onderdeel moet aanwijzen of intypen. Elke afdeling wordt afgesloten met een dictee met duidelijk ingesproken geluid. Oefening met behulp van visuele en auditieve flitsaanbieding werkt positief op de ontwikkeling van de spellingvaardigheid, niet alleen bij zwakke spellers. Er is immers veel oefening nodig om te komen tot automatische woordherkenning. Flitsend Spellen zorgt op een nieuwe manier voor het opvoeren van de herkenningssnelheid en het onthouden van woordbeelden.

Zelfstandig werken onder didactische begeleiding van de software

Het programma biedt onderdelen die niet worden beheerst opnieuw aan (zelfde stof, andere inhoud) en zodra een onderdeel wordt beheerst, gaat de leerling vanzelf een stapje verder. Bij alles wat hij doet, ontvangt hij corrigerende of bemoedigende feedback, niet alleen visueel maar ook auditief.

Flitsend Spellen is een nieuwe manier van leren spellen. Het eerste deel is ontwikkeld voor leerlingen van groep 2 en 3 van het basisonderwijs. De vervolgprogramma's Flitsend Spellen 2 en 3 zijn in te zetten vanaf groep 4. Deze delen verschijnen eind september. Flitsend Spellen 1 kost 157,50 euro excl. BTW en incl. vijf licenties. Meer informatie is te vinden op www.muiswerk.nl.

Noot aan de redactie:

Muiswerk Educatief is ontwikkelaar en uitgever van diagnostisch toets- en oefenmateriaal voor alle onderwijssoorten. De programma's helpen docenten efficiënt omgaan met niveauverschillen in de klas.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Linette Eveleens, Muiswerk Educatief, J.A. van Seumerenlaan 5-7, 1422 XS, Uithoorn, e-mail: infomw@muiswerk.nl, telefoon: 0297-523159.

Voorbeeldschermen:
Hoofdscherm: www.muiswerk.nl/downdoc/HoofdschermF1OM.jpg Uitlegscherm: www.muiswerk.nl/downdoc/UitlegF1OM.jpg Oefening: www.muiswerk.nl/downdoc/OefF1OM.jpg
Collage: www.muiswerk.nl/downdoc/F1OM.jpg