Ingezonden persbericht


Opkomende kunstenaars maken portretten van cijfers Expositie 'meesters in de rekenkunst' geopend in wtc amsterdam

Amsterdam, 7 september 2006 - Vandaag om 18:00 uur wordt in het WTC in Amsterdam de expositie 'Meesters in de Rekenkunst' geopend. Het gaat om een expositie van drie opkomende kunstenaars: Jacqueline Schäfer, Lennard Schuurmans en Robin van der Kaa (van duo David Gilmour Girls). Zij maakten speciaal voor financieel specialist Rekenmeesters drie portretten die helemaal zijn opgebouwd uit cijfers. De kunstwerken worden door de kunstenaars persoonlijk overhandigd aan de directie van het bedrijf. De 'cijferportretten' zijn gemaakt ter gelegenheid van de campagne 'Oog voor de mens achter de cijfers' en symboliseren de interesse van Rekenmeesters voor hun medewerkers.

Commercieel directeur Albert Allmers: "Je hebt niet altijd woorden nodig om een boodschap over te brengen. Het kan net zo goed met cijfers, kunst of beide zoals we zien in de portretten. Op deze manier onderscheiden we ons van andere aanbieders. We willen laten zien dat wij interesse hebben in de mens achter de cijfers. De kunstwerken zetten we in om de juiste mensen te vinden in de huidige schaarse arbeidsmarkt". De campagne van Rekenmeesters loopt vanaf begin september. Door middel van advertenties in print en online media en de website van het bedrijf worden geschikte kandidaten gezocht. Het gaat om financieel specialisten die, naast het juiste diploma en de juiste werkervaring, ook persoonlijke interesses hebben die aansluiten bij de filosofie van Rekenmeesters.

De expositie loopt tot en met oktober 2006. Naast de 'cijferportretten', stellen Jacqueline Schäfer, Lennard Schuurmans en Robin van der Kaa nog meer van hun werk ten toon in een speciale expositieruimte in het WTC. De expositie is gratis te bezichtigen gedurende de openingstijden van het WTC.

Over Rekenmeesters
Om de kwaliteit van hun werk te waarborgen verenigden de meesters zich vroeger in gilden. Voor kandidaten werden strenge maatstaven aangelegd. Vandaag de dag werkt het bij Rekenmeesters nog net zo. Kwaliteit is de basis onder alle activiteiten. Het werkveld van Rekenmeesters is finance en de hoofdactiviteit van het bedrijf is het inzetten van financieel specialisten.

Om de markt optimaal te kunnen bedienen, zijn er twee onderdelen: Rekenmeesters Projecten en Rekenmeesters Werving & Selectie. Rekenmeesters Projecten zorgt voor een flexibele inzet van de juiste financiële en administratieve specialisten, op ieder niveau. Deze mensen zijn bij Rekenmeesters in dienst en worden projectmatig ingezet bij opdrachtgevers. Dat zijn met name top 1000 bedrijven in de handel en industrie, not-for-profit organisaties en (semi)overheidsorganen. Rekenmeesters Werving & Selectie bemiddelt tussen opdrachtgevers en specialisten op financieel, economisch en administratief gebied, voor functies in vast dienstverband. Het niveau varieert van MBO-plus tot en met postdoctoraal.

Tot de opdrachtgevers van Rekenmeesters behoren zowel multinationals als middelgrote en kleine ondernemingen in handel, industrie, zakelijke en financiële dienstverlening, not-for-profit organisaties en (semi-) overheidsorganen. Rekenmeesters is onderdeel van de Vedior groep. Dit biedt de mogelijkheid de grenzen van haar dienstverlening continu te verleggen. Het beursgenoteerde Vedior N.V. behoort wereldwijd tot de top drie adviesbureaus op het gebied van arbeidsmobiliteit.

Noot aan de redactie:

Voor het opvragen van foto's van de kunstwerken of een persoonlijke toelichting van Albert Allmers, Commercieel Directeur van Rekenmeesters of het, kunt u contact opnemen met Marianne de Bruijn van ACA/JES Communicatie, tel. 020 - 4711511 of 06 - 14441398. Wilt u de opening van de expositie in het WTC om 18:00 uur vandaag nog bijwonen, dan kunt u zich via bovenstaande telefoonnummers ook aanmelden.

Voor meer informatie zie www.rekenmeesters.nl.