Veilig Verkeer Nederland

Yes, weer naar school! Doe het "seef"
Middelrode, Basisschool Herman Jozef

Op maandag 14 Augustus heeft basisschool Herman Jozef haar deuren weer geopend voor de kinderen. Traditiegetrouw vraagt 3VO met de campagne "De scholen zijn weer begonnen!" de aandacht voor de verkeersveiligheid van kinderen die op weg zijn naar en van school, via spandoeken, borden en affiches. De start van de scholen betekent dat tijdens de ochtendpiek de schoolkinderen ook weer onderweg zijn naar school. Zowel de schoolgaande kinderen als de automobilisten moeten erg wennen aan het drukkere verkeer. Het is belangrijk om niet alleen kinderen, maar vooral ook automobilisten gelijk bij de start van het nieuwe schooljaar aan te spreken op hun eigen verkeersgedrag. Daarom roept de 3VO-campagne met de start van het nieuwe schooljaar verkeersdeelnemers op om extra rekening te houden met de kinderen in het verkeer.

Als aanvulling op de 3VO-campagne heeft de werkgroep Verkeer haar eerste activiteit in het nieuwe schooljaar uitgevoerd. "Seef" de zebra (Seef is de mascotte van het Brabantse Verkeersveiligheidslabel (BVL), een vrolijk gekleed figuurtje met een zebra-hoofd; afgeleid van zebra-pad) was in levende lijve present om alle leerlingen van de basisschool Herman Jozef welkom te heten en een verkeersveilig schooljaar te wensen. Zij vroeg de kinderen dan ook of ze weer veilig waren overgestoken bij de brigadiers en of ze goed hadden uitgekeken voor de autobs en fietsers. Daarnaast werden er ook leuke oranje vlaggetjes uitgedeeld met daarop natuurlijk Seef met de tekst Yes, weer naar school! Doe het "seef". De kinderen uit de onderbouw vonden het leuk om zobn mooi verklede Zebra een handje te geven en de kinderen uit de bovenbouw vonden het geweldig te zien dat juffrouw Dorenda van den Akker (van groep 5) verstopt zat in het "Seef"-pak. Na afloop van de eerste schooldag was Seef weer aanwezig om met de kinderen veilig over te steken bij de brigadiers om vervolgens weer naar huis / de Zoo te gaan.

Doelstelling van deze activiteit was om de kinderen en de ouders aandacht te vragen voor veilig verkeers-gedrag en daarnaast om ervoor te zorgen dat "Seef" voor iedereen het symbool voor verkeersveiligheid gaat worden. Dus pas maar op, want Seef komt nog veel vaker terug om te kijken of we allemaal goed oversteken, goedgekeurde fietsen hebben en de verkeersregels in acht nemen!!!