Ingezonden persbericht


Tandberg Data neemt Exabyte over
Gefuseerd bedrijf tweede in data storage-markt

Amsterdam, 7 september 2006 - Tandberg Data heeft het data storage-bedrijf Exabyte overgenomen. Met de acquisitie is een bedrag van 28 miljoen dollar gemoeid. Het gefuseerde bedrijf bezet de tweede plaats in de data storage-markt.

Tandberg Data neemt alle producten, rechten en bepaalde aansprakelijkheden over van Exabyte. Het bedrijf verdeelt het betaalde bedrag van 28 miljoen dollar onder een aantal crediteuren van Exabyte. In eerste instantie betaalt Tandberg 22 miljoen dollar voor de acquisitie. In het vierde kwartaal van 2006 rondt het bedrijf de overname af en wordt het resterende bedrag betaald.

Gezamenlijk kunnen Tandberg Data en Exabyte het midden- en kleinbedrijf (mkb) voorzien van een breed scala van geavanceerde storage- en automation-producten. Binnen deze bedrijfstak groeit de behoefte om commerciële en cruciale bedrijfsinformatie robuust te beveiligen. Het gefuseerde bedrijf heeft een sterke positie in Europa, de VS en Azië.

"Tandberg Data en Exabyte vullen elkaar qua productportfolio en marktaanwezigheid goed aan en leggen hiermee beslag op de tweede plaats in de data storage-markt", zegt Gudmundur Einarsson, CEO van Tandberg Data. "Wij verdubbelen in omvang en stijgen fors in de lijst van bedrijven die genoteerd staan op de Oslo Stock Exchange. Onze grotere omvang biedt voordelen en kansen om het bedrijf nog verder uit te bouwen. Klanten en aandeelhouders plukken hier de vruchten van."

"Wij zijn erg tevreden met de overname van Exabyte door Tandberg Data", zegt Tom Ward, CEO van Exabyte. "Doordat de twee bedrijven elkaar op de verschillende geografische markten zo goed aanvullen, hebben we nu alles in huis om uit te groeien tot een vooraanstaande speler in de wereldwijde storage-industrie. Bovendien biedt het gecombineerde productportfolio een uitgebreide reeks betaalbare kwaliteitsproducten en technologieën die volledig aan de klantvraag voldoen. De operationele synergie binnen de fusie levert het nieuwe bedrijf in de toekomst stabiliteit en een sterke financiële positie op."

De twee vooraanstaande data storage-specialisten bundelen hun krachten om een omvangrijk technologiebedrijf te vormen. Door de fusie verwacht het bedrijf vanaf het eerste kwartaal van 2007 ongeveer 10 miljoen dollar te besparen. Tandberg Data verwacht ook nog andere synergievoordelen te realiseren.

"De fusie biedt nieuwe mogelijkheden die de twee afzonderlijke bedrijven onmogelijk op korte termijn konden waarmaken", zegt Einarsson. "Dat is belangrijk nu een krachtig consolidatieproces de computerindustrie kenmerkt. Wij merken dat onze leveranciers continu vragen naar completere databeveiliging. Met de Exabyte-technologie kunnen wij betere oplossingen voor data-storage en -automation leveren."

Over Tandberg
Tandberg is een vooraanstaande leverancier van databeschermingsoplossingen en ontwikkelt en distribueert hardware voor backup en restore voor omgevingen met netwerk-storage en open systemen. Het bedrijf levert schaalbare oplossingen die inspelen op de complexe eisen van grote ondernemingen en mkb's. Tandberg is in 1933 opgericht en distribueert zijn producten via een select gezelschap van wereldwijde OEM-partners en distributeurs.

Ingezonden persbericht