Ingezonden persbericht


'Elk kind heeft recht op onderwijs'
Beveren - Kieldrecht: Opvang van Roma kinderen

Het Gemeenschapsonderwijs bevestigt dat leefschool 'De Zonnewijzer' in Kieldrecht 6 van de betrokken Roma kinderen die in Doel verblijven heeft ingeschreven. De berichtgeving in een aantal kranten wordt daarmee rechtgezet.

De Zonnewijzer neemt haar verantwoordelijkheid en kiest resoluut voor het recht op onderwijs voor elk kind. In leefschool De Zonnewijzer lopen momenteel 105 kinderen school. Vorig schooljaar werden 2 Roma kinderen ingeschreven, zij zijn er nu nog steeds. De nieuw ingeschreven 6 leerlingen spreken weinig of geen Nederlands. Nog meer leerlingen opnemen in deze kleine school zou de kwaliteit van het onderwijs in het gedrang kunnen brengen. Toch menen wij dat deze kinderen als volwaardige leerlingen op een geïntegreerde wijze temidden van andere leeftijdsgenoten opgevangen moeten worden. Hiermee wijken wij af van het standpunt om deze leerlingen eerder op een geïsoleerde manier op te vangen in Doel.

Het Gemeenschapsonderwijs betreurt de huidige probleemsituatie. Wij pleiten voor een evenwichtige spreiding van deze leerlingen over alle scholen van alle netten. De algemeen directeur van scholengroep Waasland, de heer Guy Van Lancker zal het nodige doen om netoverstijgendoverleg te organiseren om een passende oplossing te vinden voor dit nijpend probleem.

Meer info:

Ann Van Driessche
Woordvoerder - directeur communicatie
0478 24 12 20
ann.van.driessche@gemeenschapsonderwijs.be

Guy Van Lancker
Algemeen directeur scholengroep Waasland
03 790 18 80
0486 75 64 60
guy.vanlancker@sgr17.net