Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 6 september 2006

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de unit Handhaving en Vergunningen.


1e Terralaan 12, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Braamberg 158, terras aanleggen.

Priamsingel 265, dakkapel achterzijde aanbrengen.

TER INZAGE

Onderstaand plan ligt ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.

Fidelio/Tosca, verbindingsgang bouwen.

Aan de genoemde bouwaanvraag kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. In verband met de vrijstellingsprocedure ligt deze aanvraag met bijbehorende tekeningen met ingang van donderdag 7 september 2006 gedurende zes weken op werkdagen ter inzage.

Gedurende de aangegeven periode is iedereen bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

BOUWVERGUNNINGEN

SLOOPVERGUNNING verleend

Verzenddatum 28 augustus 2006:

Merelhoven 367 en 98, woning voorzijde uitbreiden.

Verzenddatum 29 augustus 2006:

Schinkelse Baan 4, goederenlift bouwen en gevel wijzigen.

Verzenddatum 31 augustus 2006:

Operalaan 59, woning achterzijde uitbreiden.

Sporaden 21, tuinhuisje plaatsen zijkant.

Brahmsstraat 172, woning achterzijde op verdieping uitbreiden.

Rivium Boulevard 147, bedrijfspand uitbreiden 2e fase.

Mari Andriessenrade 106 en 108, dakkapel achterzijde aanbrengen.

Maasdal 44, dakkapel voorzijde uitbreiden.

Van Maerlantpark 34, plafond van garage slopen (sloopvergunning).

Tafelbaai 12, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Rubenssingel 14, dakkapel voorzijde aanbrengen.

KAPVERGUNNING aangevraagd

Overige aanvragers:

Nederwaard 22 1 conifeer wegens overlast. Geen herplant.

KAPVERGUNNING verleend

Door de gemeente aangevraagd:

Verleend op 28 augustus 2006:

Vreugdedans 45 1 eik (Quercus frainetto 'Trump') wegens overlast.

Herplant met 1 eik (Ouercus Ilex in de maat 16/18).

Dit is een ander soort en wordt minder groot.

De stukken die hierop betrekking hebben, te weten de kapaanvraag, de rooitekening en de

conceptbeschikking, liggen voor iedereen zes weken ter inzage bij het Informatiecentrum. In de tijd dat de stukken ter inzage liggen, kan iedereen schriftelijk zijn bedenkingen over de kapaanvraag kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders. U kunt uw bedenkingen ook mondeling indienen of nader toelichten tijdens de openbare hoorzitting op maandag 2 oktober 2006 vanaf 19.00 uur in het gemeentehuis. Mocht u van deze mogelijkheid gebruik willen maken, dan verzoeken wij u dit vooraf kenbaar te maken bij de unit Handhaving en Vergunningen, mw. H. Jansen-Oranje, 010-2848637.

Voor de verleende vergunning geldt, dat binnen een termijn van zes weken beroep kan worden ingesteld bij de Rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd. Ingevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is een griffierecht verschuldigd.

NOODKAP

Door de burgemeester is op 28 augustus 2006 toestemming verleend voor een noodkap ter hoogte van

Vreugdedans 97 voor 1 zwarte Els (Alnus glutinosa 'Lanciniata') wegens ernstige blikseminslag. Deze boom vormt een direct gevaar voor de omgeving. Voor deze boom zal via een reguliere vergunningprocedure worden bepaald of er een herplant dient plaats te vinden.

KAPVERGUNNING wijziging

Op 2 september 2005 is een kapvergunning verleend voor 3 paardekastanjes en 2 haagbeuken ter hoogte van Goudenregenstraat 64-78. Daarin is ook een herplantplicht opgelegd met 4 haagbeuken. Echter, in verband met nieuwbouw is het niet mogelijk om 4 haagbeuken terug te planten. Dit zullen er 2 worden.

EVENEMENTENVERGUNNINGEN aangevraagd/verleend


* Het college maakt bekend dat een vergunning is aangevraagd en verleend door IJsselkids om op 30 september 2006 een fancy fair te houden in het gebouw van peuterspeelzaal Knipperdolletje en buitenschoolse opvang Villa Fantasia aan de Reigerlaan 197.
* W.C. de Scholver voor het houden van een 'mooi' dag in het winkelcentrum op zaterdag 7 oktober 2006. Visagist, nagelstyliste en kraampjes zijn die dag aanwezig.

INVALIDENPARKEERPLAATS

Het college heeft besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak, het parkeervak te reserveren als een parkeerplaats invaliden bestemd voor het onderstaande motorvoertuig.

Verzenddatum 31 augustus 2006 (datum besluit 31 augustus 2006):

kentekennummer 17-BX-VB voor mevrouw L.D. Teunissen, Dubbelspoor 43 in Capelle aan den IJssel.

Bovengenoemd besluit, alsmede de daarbij behorende gewaarmerkte tekeningen, ligt vanaf heden ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen deze beschikking binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeente indienen. Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij de gemeente hebben ingediend, tegen betaling van griffierechten, een verzoek om voorlopige voorziening (onder andere schorsing) aanvragen bij de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

De bouwaanvraag waarvoor een procedure vereist is, de kapvergunning en het besluit inzake de invalidenparkeerplaats liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel (tenzij anders vermeld), Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.