Ingezonden persbericht


Eén jaar Zorgverzekeringswet: een terug- en vooruitblik Patiënten, artsen, zorgverzekeraars en inspectie maken samen tussenbalans op

Op 1 januari 2006 vond één van de meest ingrijpende stelselwijzigingen in Nederland plaats: de introductie van een nieuwe zorgverzekering voor alle Nederlanders. Wat zijn de ervaringen tot nog toe, wat is goed gegaan, wat is tegengevallen, welke lessen vallen te trekken? Deze en andere vragen komen aan de orde op het congres 'Eén jaar Zorgverzekeringswet: een terug- en vooruitblik' dat op vrijdag 15 december a.s. in het Nieuwegeins Business Center wordt gehouden. De organisatie is in handen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ), de Nederlandse Patiënten / Consumenten Federatie (NPCF), de Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG) en Zorgverzekeraars Nederland (ZN).

Effecten analyseren, aanbevelingen doen

Het nieuwe zorgverzekeringstelsel raakt alle partijen in de gezondheidszorg: zorgconsumenten, zorgaanbieders, zorgverzekeraars, overheid en toezichthouders. Doel van het congres is de effecten van de invoering van de Zorgverzekeringswet te analyseren en te bediscussiëren, vooruit te blikken en waar nodig aanbevelingen te doen. Het congres biedt een ontmoetingsplaats voor zo'n 500 beleidsmakers en professionals in de zorg.

Interactief programma

Het programma bestaat uit een mix van speeches en subsessies waarin interactie centraal staat. Bekende sprekers die reeds toegezegd hebben zijn: Gerrit van der Wal (Inspecteur-generaal voor de Gezondheidszorg), Iris van Bennekom (directeur NPCF), Peter Holland (voorzitter KNMG), Roger van Boxtel (bestuursvoorzitter Menzis), Hans Wiegel (voorzitter Zorgverzekeraars Nederland). Key-note spreker is prof. dr. Gunnar Németh, medisch directeur van het Zweedse Capio. Het is het enige beursgenoteerde ziekenhuisconcern dat actief is in meerdere Europese landen. Winstbejag en Europese idealen gaan bij Capio hand in hand.

Kosten en aanmelding

De kosten van deelname aan dit bijzondere congres bedragen 60 euro. Voor meer informatie, het volledige programma, accreditatie en aanmelden kijkt u op www.1jaarzvw.nl

Noot voor de redactie,