Politieberichten Eemland zuid, 10.10 uur

Utrecht, 07-09-2006

Wildplakker gepakt

AMERSFOORT Een 22-jarige man uit Emmen is woensdagavond aangehouden omdat hij illegaal posters plakte op een elektriciteitshuisje. Het ging om posters van een muziekfeest. Een surveillerende agent betrapte de man omstreeks 19.50 uur op heterdaad op de Liendertseweg en gaf hem een bekeuring. De man die vertelde posters te plakken voor zijn dagelijks werk - deed vrijwillig afstand van de rest van de posters, zon 500 exemplaren. Deze zijn vernietigd.

Rijden met ontzegging

AMERSFOORT Een 29-jarige Leusdenaar is in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden wegens rijden terwijl hij een ontzegging had van de rijbevoegdheid. Omstreeks 01.20 uur zagen surveillerende agenten de man rijden op de Flierbeeksingel. Ze wilden de auto en de bestuurder controleren en gingen achter hem aan. Op de Kreupelstraat zagen ze de auto remmen en stoppen op een parkeerplaats. De bestuurder dook weg, maar stapte uiteindelijk toch uit. Tegenover de agenten wilde hij doen voorkomen alsof hij niet had gereden. Navraag leerde dat hij een rijontzegging had. De man werd ook aan een ademanalyse onderworpen, maar bleek niet te veel te hebben gedronken. Tegen de Leusdenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Roodlichtcontrole

AMERSFOORT De politie heeft woensdag in de wijk Kruiskamp een roodlichtcontrole gehouden. Daarbij zijn in totaal 41 overtredingen geconstateerd. Tussen 07.35 en 08.45 uur stonden agenten op de kruisingen Kruiskamp-Liendertseweg en Van
Randwijcklaan-Scheltussingel. Op de eerste kruising reden zestien bestuurders door rood, op de tweede 25 weggebruikers.

Bromfietscontrole

AMERSFOORT Bij een grote bromfietscontrole op het Schuilenburgplein en de Van Asch van Wijckstraat heeft de politie woensdag 56 bekeuringen uitgeschreven.

In totaal werden 93 bromfietsen gecontroleerd. Bij 42 brommers werden gebreken geconstateerd. In 25 gevallen was er sprake van een te grote constructiesnelheid. Zeven bestuurders hadden geen bromfietscertificaat, zes konden geen kentekenbewijs tonen en vier droegen geen helm.

Verder werden bekeuringen uitgeschreven voor ondeugdelijke banden (3), remmen (2) en stuurinrichting (2). In twee gevallen was ten onrechte een oranje danwel gele plaat aangebracht. Ook werden bestuurders bekeurd die geen certificaat (1) en verzekeringsbewijs (1) konden tonen. Vier onverzekerde brommers zijn in beslag genomen.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT Een 44-jarige Amersfoorter is in de nacht van woensdag op donderdag betrapt op rijden onder invloed. Omstreeks 03.00 uur moest de man op de Laan van Duurzaamheid blazen bij een routinecontrole. Daaruit bleek dat hij te veel op had. De ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij een alcoholgehalte had van 800 ug/l. De automobilist kreeg een rijverbod van negen uur en moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.