Politieberichten stad Utrecht, 09.50 uur

Utrecht, 07-09-2006

Aanrijding letsel

UTRECHT Woensdagmorgen vond op het verkeersplein Paardenveld een aanrijding plaats waarbij een passagier uit een auto geknipt moest worden.

Rond 09.45 uur reed een politieauto door het oranje verkeerslicht over de Catharijnebaan in de richting van het verkeersplein Paardenveld. Achter de surveillanceauto reed een 35-jarige automobilist uit Utrecht, die vol in de remmen ging om te voorkomen dat hij door rood zou rijden.

Hierdoor kon een 52-jarige bestuurder uit Utrecht die achter de 35-jarige man reed niet meer op tijd stoppen waardoor een aanrijding ontstond. Een 49-jarige passagier uit de auto van de 35-jarige man moest uit de auto worden geknipt en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Boete voor ongeoorloofd oprijden Domplein

UTRECHT De politie gaat scherp controleren op automobilisten die de verbodsborden negeren en toch vanuit de Korte Nieuwstraat of de Domstraat het Domplein oprijden. Zij riskeren een boete van 75,=.

Sinds enkele jaren is het Domplein afgesloten voor alle autoverkeer, bussen en ontheffingshouders uitgezonderd. De gemeente heeft eind 2005 nieuwe ontheffingen uitgereikt en de verkeersborden zijn aangepast, zodat voor iedereen duidelijk mag zijn dat het Domplein verboden gebied is.

Ongeoorloofd autoverkeer op het Domplein zorgt voor onveilige situaties en belemmert de verkeersdoorstroming. De afgelopen twee weken heeft de politie het sluipverkeer dat toch via het Domplein rijdt gewaarschuwd. Hierbij kregen automobilisten een folder uitgereikt waarin alternatieve routes worden aangegeven.

Vanaf donderdag 7 september zal de politie scherp gaan controleren en riskeren automobilisten een bekeuring van 75,= als zij de verbodsborden negeren.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT De politie heeft bij een winkel aan het Radboudkwartier twee vrouwen aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

De beveiliging van de winkel zag omstreeks 14.35 uur twee vrouwen zich verdacht gedragen. Op het moment dat de vrouwen de winkel wilden verlaten, werden zij door de beveiliging gecontroleerd. Uiteindelijk bleek dat het tweetal - een 47-jarige en 32-jarige vrouw, beiden uit Utrecht voor ruim 300,= aan kleding had gestolen. De vrouwen werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aanrijding tegen boom

UTRECHT Op Meerndijk vond woensdagmiddag een aanrijding plaats waarbij een vrouw met haar auto tegen een boom reed en bekneld raakte.

Een 30-jarige vrouw uit IJsselstein reed omstreeks 16.30 uur met haar auto over de Meerndijk vanuit de richting Rijksweg A12. In een flauwe bocht verloor de vrouw de macht over het stuur en botste tegen een boom aan. Door de aanrijding zat de vrouw bekneld in haar auto en moest door de brandweer bevrijd worden. Zij werd met ernstig letsel overgebracht naar het UMC in Utrecht.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft donderdagavond een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten van een arrestantenbus dat een bestuurder moeite had zijn voertuig onder controle te houden. De 37-jarige bestuurder uit Utrecht werd aan de kant gezet. Op het moment dat de agenten met de Utrechter in gesprek raakten begon deze een zeer onsamenhangend verhaal op de hangen. Ook rook de man sterk naar alcohol. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel had gedronken. Op het bureau wees de ademanalyse 415 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur werd hij weer naar huis gestuurd.