Politie Haaglanden

persberichten 7 september

Haaglanden, 07-09-2006

Burger voorkomt straatroof
Den Haag - Dankzij alert optreden van enkele omstanders op woensdag 6 september om 13:45 uur werd een straatroof op de Gouverneurlaan verijdeld. Nadat een 39-jarige vrouw uit Alkmaar geld had gepind werd zij van haar tas beroofd door een man die direct hard wegrende. De vrouw bedacht zich geen moment en ging achter de man aan en riep luidkees Houd de dief. Een omstander reageerde direct en wist de man te achterhalen en hield de man aan. Met behulp van enkeel omstanders werd de man vastgehouden en overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie. De verdachte (een veelpleger) wordt op vrijdag 8 september voorgeleid bij de Officier van Justitie.

Hardleerse bestuurder
Den Haag - Op woensdag 6 september om 02:00 uur werd een 35-jarige Hagenaar op de Erasmusweg aangehouden. De man viel op omdat hij zonder verlichting reed. Nadat de man was staandegehouden bleek dat hij te veel had gedronken. Hij blies 420 ugl. Daarnaast bleek dat de man nog een rij ontzegging had en dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. De man kreeg een proces-verbaal en moest lopend verder.

Verdachten heling lap-tops aangehouden
Rijswijk - Dankzij een oplettende getuige konden politieagenten op woensdag 6 september om 15:15 uur op de Piet Kohlerstraat twee mannen aanhouden. De getuige had gezien dat er vanuit een personenauto een aantal laptops werd overgeladen. Hij vertrouwde het niet en belde direct de politie die de mannen kon inrekenen. Uit onderzoek bleek dat de twee aangetroffen laptops waren weggenomen bij een winkel in Haarlem. De mannen, een 32-jarige Rijswijker en een 47-jarige Zoetermeerder, werden voor nader verhoor ingesloten.

Man (18) aangehouden na diefstallen
Rijswijk - Op woensdag 6 september om 18:20 uur werd op de Generaal Spoorlaan een 18-jarige Rijswijker aangehouden. De man werd betrapt toen hij geld uit de portemonnee haalde van een 36-jarige Rijswijkse. Aan het bureau bekende de man van nog een aantal andere mensen geld te hebben weggenomen. In zijn woning werd een bedrag van 800,-- aangetroffen waarvan de verdachte verklaarde dat het door hem was buitgemaakt. De verdachte zit nog vast.

Automobilist belandt in de sloot
Kwintsheul - Een 46-jarige automobilist uit Wateringen belandde op woensdag 6 september om 08:30 uur met zijn auto in de sloot. De man veroorzaakte op de Bovendijk een aanrijding met een automobiliste (47) uit Kwintsheul. Door de klap verloor de man de macht over het stuur en belandde hij in de naast de weg gelegen sloot. Hij kwam met de schrik vrij.

Meisje (13) gewond bij aanrijding
Poeldijk - Een 13-jarig meisje uit Poeldijk raakte bij een aanrijding op woensdag 6 september om 16:15 uur slechts licht gewond. Een 37-jarige vrachtwagen chauffeur uit Den Haag wilde op de kruising van de Verburghlaan en de Jan Barendslaan rechtsaf slaan en zag daarbij het 13-jarige meisje over het hoofd. Het meisje kwam onder de vrachtwagen terecht maar raakte wonderwel slechts licht gewond. Haar fiets werd totaal vernield.

Dames op strooptocht
Zoetermeer - Twee 19-jarige vrouwen uit Zoetermeer zijn woensdag 6 september rond 16.00 uur aangehouden op het Theaterplein, omdat zij bij drie verschillende winkels sieraden en andere accessoires hadden gestolen. Bij de laatste winkel werden zij betrapt en overgedragen aan de politie. Tegen beide verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidsduivel aangehouden
Zoetermeer - De politie hield donderdagnacht rond 00.25 uur een 25-jarige man uit Rotterdam aan op de Rijksweg A12. De man negeerde een rood stoplicht en vervolgde zijn weg met een snelheid van 190 km/u. Het rijbewijs van de man werd direct ingevorderd en hij ontving een bekeuring voor het negeren van het rode licht.