Persberichten 07/09 ochtend

Regio, 07-09-2006

Leiden Verkeersongeval Een 39 jarige vrouw uit Zoeterwoude is woensdagmiddag, 6 september, gewond geraakt na een aanrijding met een 21 jarige bromfietser uit Wassenaar. De vrouw liep over de stoep van het Roomburgerpad en stak het fietspad over. Daarbij zag zij waarschijnlijk de bromfietser over het hoofd. De vrouw werd aangereden en liep letsel op aan het hoofd, de elleboog en een been. Zij werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Alphen aan den Rijn Beroofd van fietsen portemonnee Een 19 jarige Alphense is woensdag 6 september rond 23.00 uur beroofd van haar fiets en portemonnee. De Alphense had net een café in de Hooftstaat verlaten en was naar haar fiets gelopen die ter hoogte van restaurant De Gelaarsde Kat stond. Toen de Alphense haar fiets wilde pakken zag zij achter haar een man staan. Hierop duwde de man haar in de rug waarna hij haar portemonnee eiste. Nadat zij deze had afgegeven nam de man ook haar fiets mee. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden.

Gouda Racefietser aangereden Een racefietser uit Gouda heeft woensdag 6 september rond 18.00 uur een hoofdwond opgelopen na een aanrijding. De man fietste over de Gouderaksedijk in de richting van de rotonde Stolwijkersluis. Uit die richting kwam een 61 jarige automobiliste uit Gouda. De vrouw sloeg linksaf en wilde de Goudseweg inrijden. Zij zag daarbij de fietser over het hoofd waardoor er een aanrijding ontstond.

Gouda Aanhouding voor bedreiging De politie heeft woensdag 6 september rond 17.40 uur bij het Groene Hart Ziekenhuis, St. Jozeflokatie aan de Jan van Beaumontstraat een 20 jarige man uit Gouda aangehouden. De man uitte daar verbale bedreigingen aan een beveiligingsmedewerker nadat hij het ziekenhuis had moeten verlaten omdat hij daar overlast had veroorzaakt. De reden daarvan was dat hij niet te spreken was over de behandeling van een familielid en wilde daarom direct een arts spreken. De verdachte is nog ingesloten.

Bergambacht Aanhouding voor diefstal vanaf gemeentewerf De politie heeft donderdag 7 september rond 03.00 uur op de gemeentewerf aan de Veerweg een 36 jarige man uit Schoonhoven aangehouden. De man was daar het terrein op weten te komen en was bezig om onder meer geluidsboxen en printplaten van computers weg te nemen. De goederen stonden daar klaar om vernietigd te worden. De verachte werd aangehouden voor poging tot diefstal en het zich bevinden op verboden grond. Hij is nog ingesloten. De politie kon de man aanhouden na een melding van ambulancepersoneel die daar het schijnsel van een zaklamp zagen en geluiden hoorden.

Lekkerkerk Onderzoek naar mishandeling De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een 18 jarige Lekkerkerker op woensdagavond, 6 september. Twee plaatsgenoten van 25 en 26 jaar zijn voor de mishandeling aangehouden. De 18 jarige en een vriendin reden over de Tiendweg West en zouden twee jogsters hebben afgesneden. Nadat één van de vrouwen boos gebaarde naar de inzittenden van de auto, stopte de auto verderop op de weg. Tussen de personen ontstond een woordenwisseling waarbij er klappen vielen. Een van vrouwen liep een bloedneus op. De vriend van de vrouw, één van de twee verdachten, werd gebeld om hen op te halen. Op de Weidelaan kwam het weer tot een treffen tussen de personen. De 18 jarige Lekkerkerker werd hier door de twee verdachten mishandeld. De man kreeg klappen en trappen terwijl hij nog in de auto zat. De politie stelt een onderzoek in.

Krimpen a/d Lek Dodelijk verkeersongeval Een 36 jarige man uit Gouda is donderdag 7 september om het leven gekomen bij een verkeersongeval op het fietspad langs de C.G. Roosweg. Rond 06.10 uur botste hij daar met zijn bromfiets frontaal op een tractor die bestuurd werd door een 19 jarige vrouw uit Bergambacht. Door de aanrijding belandde de man in een sloot naast de weg. Voorbijgangers haalden hem daaruit en pasten reanimatie toe. De reanimatie werd even later overgenomen door brandweer- en ambulancepersoneel. Alle hulp mocht echter niet meer baten. De man overleed terplaatse. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van dit ongeval.