Stichting Natuur en Milieu

7 september 2006 - Stichting Natuur en Milieu eist van minister Wijn van Economische Zaken dat de ontwerpregeling waarin wordt voorgesteld de duurzame energiesubsidies (MEP) op nul euro te stellen wordt ingetrokken. Doet dat de minister dat niet, dan spant Natuur en Milieu een kort geding aan. De milieuorganisatie doet dit samen met een agrarische onderneming met een windenergieproject.

De ontwerpregeling is volgens Natuur en Milieu in strijd met de wet omdat de minister niet bevoegd is tijdens de subsidieperiode de tarieven te wijzigen. Door deze onzorgvuldige handelswijze zijn veel ondernemers, onder andere in het midden- en kleinbedrijf en in de agrarische sector, ernstig gedupeerd en wordt de ontwikkeling van duurzame energie gefrustreerd.

Natuur en Milieu eist intrekking om een einde te maken aan het zwalkende duurzame energiebeleid. Een stabiel investeringsklimaat voor duurzame energie is cruciaal om een schone en efficiënte economie te krijgen. Bedrijven zullen zich anders wel bedenken voordat ze opnieuw in Nederland in duurzame energieprojecten investeren.

De doelstelling van 9 procent die in Europees verband is vastgesteld voor Nederland is wat Natuur en Milieu betreft pas het begin van een traject om te komen tot een duurzame energiehuishouding. Zorgen om voorzieningszekerheid, het tegengaan van klimaatverandering en de prijsontwikkeling van fossiele brandstoffen zijn belangrijke redenen om de ontwikkeling van duurzame energie eerder te versnellen dan af te remmen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met persvoorlichting Stichting Natuur en Milieu, Michel Jehae, 06-14487427

Publicatiedatum: 07-09-2006