Gemeente Kampen

Persbericht

Kampen, 7 september 2006

Voorkeursrecht gemeenten toegepast in de Koekoekspolder

Op dinsdag 5 september 2006 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Kampen het besluit genomen de gemeenteraad voor te stellen om op een aantal percelen in de Koekoekspolder de Wet voorkeursrecht gemeenten toe te passen.

Deze aanwijzing houdt in dat de betrokken eigenaren en rechthebbenden op het moment dat zij onroerend goed willen verkopen deze eerst aan de gemeente Kampen te koop aan moeten bieden. Dit voorkeursrecht, geregeld in de Wet voorkeursrecht gemeenten, is van kracht vanaf de datum van publicatie in de Staatscourant, 7 september 2006.

Belangrijk argument voor het vestigen van het voorkeursrecht is de wens van de gemeente Kampen om de regierol over woningbouwlocaties te hebben en te houden. Het vestigen van het voorkeursrecht is ook een instrument om grondspeculatie, en daarmee veelal prijsopdrijving, te voorkomen.

Aan alle eigenaren en rechthebbenden is de vestiging van het voorkeursrecht op 6 september 2006 per brief met bijlagen kenbaar gemaakt. Het besluit van het college van burgemeester en wethouders ligt vanaf 7 september 2006 voor een ieder ter inzage.

Op 25 september 2006 is er een informatiebijeenkomst voor belanghebbenden en belangstellenden in het gemeentehuis van Kampen, Burgemeester Berghuisplein 1 te Kampen. Deze bijeenkomst vangt aan om 17.00 uur, en wordt om 18.00 uur afgesloten.

Het besluit van het college van burgemeester en wethouders wordt op 28 september 2006 in de gemeenteraadsvergadering besproken.