Politie Groningen

Donderdag 7 september 2006

Vandaag zijn er 9 persberichten

Provincie Groningen, 07-09-2006

Wildervank: veel te hard op Kielsterachterweg

De politie heeft woensdagavond bij een snelheidscontrole op de Kielsterachterweg twee rijbewijzen ingevorderd. Een 45-jarige man uit Stadskanaal reed 134 km/uur, terwijl op de Kielsterachterweg een snelheidslimiet geldt van 80 km/uur. De Kanaalster moest zijn rijbewijs inleveren. Een 49-jarige Engelsman uit Worthing werd geklokt op 133 km/uur. De Officier van Justitie bepaalde dat de Engelsman een boete van 400 euro direct moest betalen. Hij voldeed het opgelegde boetebedrag.

Van de in totaal 100 gecontroleerde voertuigen reden zeven bestuurders te hard. De controle duurde 2,5 uur.

Stadskanaal: politie houdt inbrekers aan

De politie heeft woensdagnacht op het Ghandiplein drie mannen aangehouden voor poging tot inbraak. De politie reageerde op meldingen van getuigen dat er ingebroken werd in een broekencentrum. Met behulp van informatie van deze getuigen wist de politie de drie verdachten, een 41-jarige man uit Stadskanaal, 44-jarige man uit Eesergroen en een 50-jarige man uit Borger, in een auto op te sporen. Het drietal werd ingerekend en ingesloten. Bij nader onderzoek bleek dat men geprobeerd had om een achterdeur open te breken. De auto werd in beslag genomen. De verdachten zullen vandaag worden gehoord.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdag op meerdere locaties een snelheidscontrole gehouden.

Laudermarkenweg in Sellingen: aantal geregistreerde voertuigen: 296, aantal overtredingen: 32, hoogst gemeten snelheid: 97 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.

Woldweg in Appingedam: aantal geregistreerde voertuigen: 1255, aantal overtredingen: 47, hoogst gemeten snelheid: 76 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Provincialeweg N360 in Appingedam: aantal geregistreerde voertuigen: 674, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Boterdiep in Bedum: aantal geregistreerde voertuigen: 625, aantal overtredingen: 22, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Provincialeweg N360 in Garmerwolde: aantal geregistreerde voertuigen: 1440, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Provincialeweg N366 in Nieuwe Pekela: aantal geregistreerde voertuigen: 1480, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 91km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

K.J. de Vriezestraat in Wildervank: aantal geregistreerde voertuigen: 369, aantal overtredingen: 79, hoogst gemeten snelheid: 106 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Snelweg A7 in Winschoten: aantal geregistreerde voertuigen: 433, aantal overtredingen: 18, hoogst gemeten snelheid: 137 km/uur, maximum toegestane snelheid: 120 km/uur.

Provincialeweg N986 in Kolham: aantal geregistreerde voertuigen: 247, aantal overtredingen: 28, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Atlantislaan in Stadskanaal: aantal geregistreerde voertuigen: 1498, aantal overtredingen: 200, hoogst gemeten snelheid: 90 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Hogelandsterweg in Delfzijl: aantal geregistreerde voertuigen: 650, aantal overtredingen: 105, hoogst

gemeten snelheid: 76 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Friesestraatweg in Groningen: aantal geregistreerde voertuigen: 1339, aantal overtredingen: 40, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Beneluxweg in Groningen: aantal geregistreerde voertuigen: 2390, aantal overtredingen: 76, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Diamantlaan in Groningen: aantal geregistreerde voertuigen: 671, aantal overtredingen: 37, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Zonnelaan in Groningen: aantal geregistreerde voertuigen: 1003, aantal overtredingen: 47, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Sappemeer: snelle rijder binnen bebouwde kom

Een 39-jarige man uit de gemeente Slochteren is gisteren aangehouden op de Vosholen in Sappemeer. Hij reed met zijn auto binnen de bebouwde kom 105 km/uur, terwijl op de Vosholen een snelheidslimiet geldt van 50 km/uur. De man bleek bij zijn aanhouding niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Bovendien had de man nog enkele weken gevangenis tegoed. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam: ongelukkig ongeval

Een 33-jarige vrouw uit Veendam is maandagmorgen aan de Troelstrastraat in haar woonplaats aan haar been gewond geraakt, nadat zij haar auto had gestart. De Veendamse startte de auto, terwijl ze met één been in en één been buiten de auto stond. De Veendamse had pech, want haat auto stond nog in de versnelling. Hierdoor schoot de auto vooruit en kwam tegen een muur tot stilstand. De portierdeur klapte hierdoor dicht. De vrouw kwam vervolgens klem te zitten tussen haar auto en de muur. De 33-jarige is voor controle naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Tolbert: auto kwijt door recidive

De politie heeft woensdagavond de auto van een 47-jarige man uit Leek in beslag genomen. De automobilist reed over de Spant in Tolbert, terwijl zijn auto niet verzekerd bleek te zijn. Daarnaast werd geconstateerd dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs. Ook bleek hij onder invloed van 0,6 promille alcohol. De auto werd in beslag genomen, omdat de verdachte al vaker onder invloed had gereden. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man rijdt door na aanrijding

Een oplettende burger zag woensdagmiddag dat een 63-jarige man uit Groningen aan de Morgensterlaan in Groningen een aanrijding had veroorzaakt. Hij was met zijn auto tegen de achterzijde van een geparkeerde auto aangereden. Vervolgens reed de Stadjer weg van de plaats van het ongeval. De politie kon de bestuurder echter opsporen. Bij controle bleek hij onder invloed van bijna 2 promille alcohol. De politie vorderde zijn rijbewijs in. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. Groningen: winkeldiefstallen

In een winkel aan de Waagstraat in Groningen is woensdagmiddag een 18-jarige man uit Taurages (Litouwen) door het winkelpersoneel betrapt op poging tot diefstal. De man had van diverse kledingstukken het alarmlabel verwijderd en de kleding in een tas gestopt. De man is aan de politie overgedragen en ingesloten.

Daarnaast trof de politie op de Vismarkt een 23-jarige man uit Lublin (Polen) aan. Deze man was door een getuige aangewezen als mogelijke pleger van winkeldiefstal. De man bleek niet in het bezit te zijn van een geldig identificatiebewijs. In de tas van de man werden diverse kledingstukken met prijskaartjes en alarmlabels aangetroffen. De man is aangehouden en ingesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de aangetroffen goederen.

Groningen: snelheidsovertreding

Een 38-jarige man uit Roemenië is woensdagmiddag op de Julianaweg in Groningen geklokt met een snelheid van 99 km/uur. Op die plaats geldt een snelheidslimiet van 70 km/uur in verband met wegwerkzaamheden. De Roemeen heeft het boetebedrag van 179 euro direct betaald.