Politieberichten Rijn & Venen, 10.35 uur

Utrecht, 07-09-2006

Te snel

MAARSSEN Op de Vogelweg heeft de politie woensdag een snelheidscontrole gehouden ter hoogte van de bushalte Spechtenkamp. Tussen 13.35 en 14.40 uur hebben agenten 13 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die sneller dan de limiet van 50 reden. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 80 km/uur.

Venten zonder vergunning

OUDEWATER Een 21-jarige man uit Polen heeft een bekeuring gekregen voor het venten zonder vergunning in Oudewater. Een bewoner van de Willeskop belde de politie omdat ze de man niet vertrouwde. Agenten namen poolshoogte en troffen de man aan. Hij verkocht tekeningen zonder dat hij daarvoor de verplichte verguninning had.

Schennis

WOERDEN Bij een school aan de Minkemalaan is een 16-jarige jongen uit Woerden geconfronteerd met een schennispleger.

De jongen zag woensdag 6 september omstreeks 10.45 uur tussen een sporthal en fietsenrekken van een school dat een onbekende man zich verdacht gedroeg. De jongen sprak de man aan, waarop de man zijn geslachtsdeel liet zien. Daarna liep hij weg in de richting van het station.

Signalement: getinte man met kort zwart haar, ongeveer 25-30 jaar oud, ongeveer 1.80 meter lang. Droeg een wit T-shirt, een blauwe sportbroek en wit/blauwe sportschoenen. Getuigen wordt verzocht te bellen met het politiedistrict Rijn & Venen, tel: 0900-8844.

Aangehouden in gestolen bus

WAARDER - Een 34-jarige man (woonplaats onbekend) is donderdagmorgen aangehouden omdat hij in een gestolen auto reed. Hij bleek nog detentie tegoed te hebben.

Surveillerende agenten zagen donderdag 7 september omstreeks 1.30 uur een bestelbus over de Molendijk in Waarder richting Gouda rijden. Agenten controleerden het kenteken en de bus bleek als gestolen gesignaleerd te staan. Daarop wilden de agenten de bestuurder laten stoppen, maar hij reageerde niet op de optische en geluidssignalen. In Gouda kon de man alsnog tot stoppen worden gebracht en worden aangehouden. De auto is voor onderzoek in beslag genomen. Het bleek dat de man nog detentie tegoed had. Hij is ingesloten.